De FLIR-camera scherpstellen voor VEX AI

Voordat u met deze stappen begint, moet u ervoor zorgen dat uw installatie aan deze criteria voldoet:

• VEX AI-licentiesleutel is aangesloten op de Jetson.
  • VEX AI Intel Camera is aangesloten op de Jetson.
  • VEX AI FLIR Camera is aangesloten op de Jetson.
  • SD-kaart is in de Jetson geplaatst.
  • Jetson is opnieuw opgestart nadat alle apparaten waren aangesloten (als de Jetson was ingeschakeld terwijl apparaten werden aangesloten).
  • Uw VEX AI-systeem is up-to-date.

Nadat de FLIR-camera is aangesloten op de Jetson en is ingeschakeld, moet deze nu worden scherpgesteld. Het scherpstellen van de FLIR-camera is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze de codestrook op het veld ziet. Dit wordt gebruikt om de oriëntatie van de robot op het veld te bepalen. Als de FLIR-camera onscherp is, is de gerapporteerde oriëntatie van de robot mogelijk niet nauwkeurig.

Het volgende artikel gaat over:

• Verbinding maken met de VEX AI Wifi
  • Toegang tot het FLIR Camera Dashboard

Verbinding maken met de VEX AI Wifi

Open om te beginnen op uw computer de WIFI-instellingen en selecteer 'VEX_AI.'

Er is een wachtwoord vereist.

Het wachtwoord is 'vexrobotics'.

Toegang tot het FLIR Camera Dashboard

Eenmaal verbonden, open je je favoriete internetbrowser en ga je naar de url 10.10.0.1/flirview.html

Opmerking: Het FLIR Camera Dashboard is alleen bedoeld voor diagnostische doeleinden en kan de prestaties verminderen als het wordt uitgevoerd. Zorg ervoor dat het VEX AI Intel Camera Dashboard niet naast het FLIR Camera Dashboard draait. En tot slot, om prestatieproblemen te voorkomen, sluit u het FLIR Camera Dashboard af zodra de stappen zijn voltooid.

Merk op dat de camera mogelijk onscherp rapporteert.

Draai de kleine schroef op de cilinder van de lensvatting van de FLIR Camera los. Deze schroef wordt gebruikt om de focus op zijn plaats te houden, zelfs tijdens beweging of trillingen.

Schroef de FLIR-lens met de klok mee of tegen de klok in totdat het beeld in het cameravenster scherpgesteld is. Dit wordt aanbevolen om te doen op het AI Challenge Field om nauwkeurigheid te garanderen.

Zodra de FLIR-camera is scherpgesteld, draait u de kleine schroef op de cilinder van de lensvatting vast. Zorg ervoor dat u de schroef niet te strak aandraait, omdat hierdoor een deel van de schroef kan worden verwijderd.

Zodra de FLIR-camera is scherpgesteld en de schroef op de lensbevestiging is vastgedraaid, moet het FLIR-cameradashboard worden gesloten om de normale prestaties te herstellen.