Problemen met het laden van speelplaatsen oplossen in VEXcode VR

In VEXcode VR kan een Playground-venster soms vastlopen op het laadscherm en het geselecteerde Playground-venster niet laden.

Het laden van een speeltuin kan vastlopen omdat:

• De bestanden voor de Playground die worden geladen, worden nog steeds gedownload via een langzame internetverbinding (elke Playground is gemiddeld 7 MB - 15 MB groot).
  • De apparaten die de Playground laden, kunnen een bestellend of langzamer apparaat zijn.
  • De bestanden voor de Playground zijn in de cache opgeslagen en er is een probleem opgetreden waarbij de Playground-cache beschadigd is geraakt door de webbrowser.

In dit artikel wordt besproken hoe u de in VEXcode VR ingebouwde tools kunt gebruiken om problemen met het laden van Playground op te lossen door het volgende aan te pakken:

Cache van speeltuin wissen - Chrome, Firefox, Edge-browsers

Open het venster "Over" in het menu "Bestand" in VEXcode VR.

In het venster Over kunt u de Clear Playground selecteren Cache -knop om elke gecachte versie van Playgrounds te legen.

Nadat u Clear Playground Cacheheeft geselecteerd, moet u de VEXcode VR-site vernieuwen (opnieuw laden). Zorg ervoor dat u niet-opgeslagen projecten opslaat, aangezien het vernieuwen (opnieuw laden) van VEXcode VR alle blokken in de werkruimte zal verwijderen.

Playground Cache uitschakelen - alleen Safari-browsers (iPad, macOS)

Het wissen van de Playground-cache werkt niet goed in Safari vanwege browserbeperkingen, daarom bevat VEXcode VR een functie om caching uit te schakelen om mogelijke problemen met het laden van Playground op te lossen.

Open het venster Over vanuit het -bestand menu in VEXcode VR.

In het venster Over kunt u de Playground-caching uitschakelen door de schakelaar te verplaatsen van Ingeschakeld tot Uitgeschakeld.

Houd er rekening mee dat het uitschakelen van Playground-caching ervoor zorgt dat het apparaat de geselecteerde Playground downloadt elke keer dat het Playground-venster wordt geopend - wat vertragingen kan veroorzaken bij langzamere internetverbindingen.

Problemen met Chrome-browser oplossen

Als VEXcode VR ongelooflijk traag lijkt of de code niet correct uitvoert bij het gebruik van Google Chrome, gebruikt uw computer mogelijk de Graphics Processing Unit (GPU) niet om de Playground-omgeving weer te geven.

Zorg ervoor dat de functie "Hardwareversnelling" is ingeschakeld in Google Chrome:

• Typ chrome://settings/system in de adresbalk in Google Chrome.
  • Stel in de categorie Systeem "Gebruik hardwareversnelling indien beschikbaar" in op de instelling Aan, wat de standaardwaarde zou moeten zijn.