Stukken in de VEX GO Kit

Kinderen zijn gefascineerd door dingen te bouwen en uit elkaar te halen. De VEX GO Kit is een bouwsysteem dat de basisprincipes van STEM leert door middel van collaboratieve, praktische activiteiten die zijn ontworpen rond 'builds'. VEX GO-builds zijn door studenten gemaakte, creatieve, fysieke structuren voor STEM-onderzoeken.

De VEX GO Kit bevat een poster die een visuele weergave geeft van alle onderdelen in de kit. De poster is ingedeeld in de belangrijkste onderdelencategorieën: pennen, afstandhouders, assen, tandwielen, katrollen, schijven, connectoren, wielen, balken, hoekbalken, grote balken, platen en elektronica. De poster roept ook de Pin Tool en de andere onderdelen in de kit op. Er is ook een interactieve onderdelenposter om de inhoud van de VEX GO-kit te verkennen.

Pinnen, afstandhouders en connectoren

Omdat pinnen, afstandhouders en connectoren andere stukken met elkaar verbinden, kunnen studenten hun gebruik verwarren. Pinnen verbinden twee of meer stukken zodat ze gelijk met elkaar liggen.

Afstandhouders verbinden twee stukken, maar laten een ruimte ertussen. Elk soort impasse heeft een andere breedteopening die door het gebruik ervan wordt gecreëerd.

Pinnen en afstandhouders creëren verbindingen tussen stukken die parallel aan elkaar zijn. Connectors maken echter verbindingen in een rechte hoek van 90 graden.Om deze verbinding te maken zijn pinnen en/of afstandhouders nodig. De groene connector en oranje connector maken zowel haakse verbindingen als parallelle verbindingen mogelijk.

Balken en platen

Balken en platen worden gebruikt om de structurele basis van de meeste bouwwerken te creëren. Dit zijn platte stukken met verschillende breedtes en lengtes. De breedte en lengte van een balk of plaat kan worden gemeten door het aantal gaten op het stuk. De leerlingen leren als ze beginnen te bouwen dat balken (1 gat in de breedte) niet zo stabiel zijn als grote balken (2 gatbreedte) of platen (3 of meer gatbreedtes).

Er zitten verschillende unieke balken in de GO Kit, waaronder vier Angle Beams. Deze balken creëren hoeken van 45, 60 of 90 graden. Andere unieke balken zijn de Blue Thin Beam, die één gat heeft dat in een as past om de balk te laten draaien, en extra gaten voor standaardverbindingen. De Pink Slotted Beam kan worden gebruikt om de rubberen band of touwen in een build te bevestigen. Unieke balken kunnen ook worden gebruikt om dia's, koppelingen of andere configuraties te maken.

versnellingen

Tandwielen worden gebruikt om kracht van de ene positie naar de andere over te brengen. Dit kan worden gedaan met tandwielen van dezelfde grootte om dezelfde kracht over te brengen of door tandwielen van verschillende groottes te gebruiken om een snelheids- of krachtvoordeel te creëren wanneer de kracht wordt overgedragen. De Pink Pin kan worden gebruikt om tandwielen aan balken of platen te verbinden, terwijl het tandwiel nog steeds vrij kan draaien.

De VEX GO Kit heeft vier soorten versnellingen: de rode versnelling heeft 8 tanden, de groene versnelling heeft 16 tanden, de blauwe versnelling heeft 24 tanden en de roze versnelling heeft 24 tanden. De rode, groene en blauwe versnellingen kunnen snelheid en koppel overbrengen.

De Pink Gear heeft geen vierkant gat in het midden en kan vrij ronddraaien op een pin of as.

De leerlingen kunnen hun tandwielen of wielen aansluiten op een motor. Dit is wanneer studenten de rode of groene assen of de grijze pin moeten gebruiken om verbinding te maken met de motor. Om stukken op de verschillende schachten op hun plaats te houden, kunnen studenten de Shaft Collar gebruiken.

Wielen en katrollen

De VEX GO Kit heeft verschillende soorten wielen: grijze wielen, blauwe wielen en de banden. De banden zijn rubberen ringen die om de groene katrol kunnen worden geschoven om er een wiel van te maken. De grijze wielen hebben profiel en zorgen voor tractie, terwijl de blauwe wielen soepel zijn.

Grijze wielen (en groene katrollen) hebben een vierkant gat in het midden en kunnen worden aangedreven door een as of grijze pen. Blauwe wielen hebben een rond gat om te gebruiken met rode pinnen. Blauwe wielen kunnen echter worden verbonden met een ander stuk met een vierkant gat (zoals een tandwiel of een grote rode balk).

Wielkeuze kan van invloed zijn op de effectiviteit van een build. Hoe groter de tractie van een wiel, hoe harder de robot kan duwen of trekken en hoe gemakkelijker de robot over obstakels kan rijden. Als een wiel echter veel tractie heeft, is het moeilijker voor de robot om te draaien.

Katrollen vallen ook onder deze categorie. De VEX GO Kit bevat twee katrollen: een kleinere groene katrol en een grotere oranje katrol. Ze maken de beweging van onderdelen mogelijk en net als Gears kunnen ze kracht van de ene positie naar de andere overbrengen. Katrollen zijn bedoeld voor lichte ladingen en worden beperkt door de afstanden die ze kunnen scheiden door de rubberen band of het touw.

Pin-tool

Terwijl studenten vertrouwd raken met de VEX GO Kit, hebben ze onvermijdelijk hulp nodig bij het scheiden van stukken. De Pin Tool helpt leerlingen om stukken te scheiden door middel van drie verschillende functies: de trekker, de hendel en de duwer.

De Puller is het meest geschikt voor het verwijderen van pinnen waarvan één uiteinde vrij is. Om de Puller te gebruiken, steekt u de pin in de gleuf bij de neus, knijpt u in de Pin Tool en trekt u hem terug. De pin moet gemakkelijk uit het gat kunnen worden verwijderd. In het geval dat een pin niet gedeeltelijk blootligt, kan de Pusher worden gebruikt om een deel van de pin vrij te duwen.

De hendel is het meest geschikt wanneer u probeert twee balken of platen los te koppelen die in één lijn met elkaar liggen. De hendel kan tussen de twee stukken worden gestoken en worden gebruikt om de verbonden stukken te scheiden.De hendel werkt het beste wanneer deze tussen twee balken wordt geplaatst en de hendel van de Pin Tool is gedraaid.

Bekijk de Pin Tool in actie om te zien hoe elk van de functies werkt.

Je kunt ook het artikel met behulp van de Pin Tool bekijken voor meer informatie over de Pin Tool.

Assen en schachtkragen

VEX GO-assen zijn vierkante staven die voornamelijk worden gebruikt als assen om assemblages te laten draaien of roteren. Door deze vierkante vorm passen de assen in een vierkante bus in de motor of in het midden van tandwielen, wielen en katrollen. Assen moeten op hun plaats worden gehouden om de as vrij te laten draaien en niet uit het geheel te laten glijden. De bovenkant van de Capped Shaft houdt de as op zijn plaats.

Een schachtkraag moet worden gebruikt met de volgende schachten: rode schacht, groene schacht en de gewone schacht.

Elektronica

Elektronische componenten worden gebruikt om de VEX GO build-functies van stroom te voorzien en te bedienen.

The Brain is essentieel voor elke VEX GO-build die wordt uitgevoerd door een VEXcode GO-project. The Brain voert gebruikersprojecten uit en bestuurt de apparaten die op de Brain zijn aangesloten. De Brain heeft vier genummerde poorten die de motoren, LED-bumper of elektromagneet kunnen accepteren. Het heeft ook twee aparte poorten voor de batterij (oranje) en de oogsensor (blauw-groen).Voor meer informatie over de hersenen, bekijk het artikel Using the VEX GO Brain .

De batterij is essentieel voor elke VEX GO-build die elektronica bevat. De batterij levert stroom aan de elektronische componenten van de VEX GO en wordt aangesloten op de oranje poort op de Brain of Switch.Bekijk voor meer informatie over de batterij het artikel De VEX GO-batterij gebruiken .

De Motor zet energie om in beweging die gebruikt kan worden in een build. De motor kan op twee manieren worden aangedreven. Het kan via de schakelaar rechtstreeks op de batterij worden aangesloten. Of de motor kan worden aangesloten op de hersenen en worden bestuurd door een VEXcode GO-project.Voor meer informatie over motoren, bekijk het artikel Using VEX GO Motors .

De schakelaar, indien aangesloten op een motor, regelt de richting waarin de motor draait. De schakelaar kan worden ingesteld op vooruit, achteruit of uit.Bekijk voor meer informatie over de Switch het artikel Het gebruik van de VEX GO Switch .

De LED Bumper is zowel een licht- als een bumperschakelaar. Als sensor geeft de LED Bumper gekleurd licht weer. Als bumperschakelaar meldt de LED Bumper of deze wordt ingedrukt of losgelaten.

De elektromagneet is een specifiek type magneet waarbij het magnetische veld wordt geproduceerd door een elektrische stroom. De VEX GO Kit heeft een elektromagneet die de schijven met metalen kernen kan oppakken en neerleggen. De schijven kunnen ook worden gebruikt als gewichten in VEX GO-builds.

De Oogsensor detecteert of er een object aanwezig is en de kleur van het object (rood/groen/blauw.) Het registreert ook de helderheid van het licht (weinig licht = donker, veel licht = helder). De oogsensor maakt verbinding met de blauwgroene poort op de hersenen.

Voor meer informatie over sensoren, bekijk het artikel Using VEX GO Sensors .

Gespecialiseerde stukken

De drie gekleurde schijven hebben metalen kernen en kunnen worden gebruikt met de elektromagneet in constructies zoals de robotarm, en met de rode noordmagneet en zwarte zuidmagneet in constructies zoals de slinger. De schijven worden op verschillende manieren gebruikt in de STEM Labs.

Wanneer een magneet in de buurt komt van een speciaal soort metaal of andere magneten, en de polen (zijkanten) die elkaar raken, tegenovergesteld zijn, zal deze het andere metaal of de magneet dichterbij trekken of aantrekken. Als de twee polen hetzelfde zijn, zullen de twee magneten van elkaar wegduwen of afstoten. De rode noordmagneet en zwarte zuidmagneet hebben een tegengestelde polariteit en kunnen in STEM-labs worden gebruikt om andere metalen aan te trekken of af te weren en schijven op te pikken.

Spacers kunnen worden gebruikt om ruimte tussen onderdelen toe te voegen of als kraag voor een as. Spacers zijn vooral handig bij het maken van ruimte voor een onderdeel om vrij te bewegen in een build.

De oranje knop kan worden gebruikt als een slinger om de rubberen band op te winden om potentiële energie op te bouwen die kan worden vrijgegeven als kinetische energie om een build zoals de VEX GO Super Car aan te drijven.

De rubberen band is een rekbare band die op verschillende manieren wordt gebruikt in VEX GO-builds, zoals het creëren van kracht of om katrollen aan elkaar te koppelen. Door de rubberen band op verschillende lengtes uit te rekken, krijgt de build verschillende hoeveelheden potentiële energie die kan worden omgezet in kinetische energie om een deel van een build van stroom te voorzien.

De Long Rope en Short Rope zijn multifunctionele stukken die veel toepassingen hebben in VEX GO-builds. Ze kunnen met name worden gebruikt om onderdelen te bevestigen of om energieoverdracht binnen een gebouw te vergemakkelijken.

Een kleine Astronaut is inbegrepen in de VEX GO Kit met bijbehorende stickers om de Astronaut te personaliseren. De voeten kunnen met pinnen aan GO-builds worden bevestigd, zodat u uw Astronaut in uw constructie kunt opnemen.

Naamplaat

Het naamplaatje kan worden gebruikt met een droog uitwisbare marker om een naam of klaslokaal op de build te schrijven.

Dit kan handig zijn bij het onderscheiden van meerdere robots.