Een VEX GO-robotarm configureren

Wanneer u begint met het maken van een project in VEXcode GO, verschijnen de bewegings-, magneet- en oogdetectie-blokken niet in de Toolbox totdat een robotarm is geconfigureerd.

Het volgende artikel gaat over:

U kunt slechts één build per project configureren.

Opmerking: Deze configuratie kan worden gebruikt voor de Code Robot Arm (1-Axis) of Code Robot Arm (2- As) bouwt. Houd er rekening mee dat de Code Robot Arm (1-Axis) build alleen de basismotor bevat, maar de armmotor zal nog steeds verschijnen in de bewegingsblokken en in het venster Apparaten.

Een robotarm toevoegen

Om een robotarm te configureren, selecteert u de knop Apparaten om het venster Apparaten te openen.

Selecteer 'Een apparaat toevoegen'.

Selecteer 'ROBOT ARM.'

Zodra de robotarm is geselecteerd, verschijnt een lijst met poorten. Controleer of alle toegewezen poorten overeenkomen met uw voltooide build. Deze lijst bevat NIET de oogsensor, die moet worden aangesloten op de oogsensorpoort op de GO Brain.

Opmerking: Als je de Code Robot Arm (1-Axis) hebt gebouwd, heeft je GO Brain geen motor aangesloten op poort 1. Je kunt nog steeds de bewegingsblokken gebruiken om de basismotor te besturen.

Selecteer ‘KLAAR’ om de configuratie te voltooien of ‘ANNULEREN’ om terug te keren naar het menu Apparaten.

Opmerking: Als u "Annuleren" selecteert, wordt de robotarmconfiguratie gesloten en gaat u terug naar het venster Apparaten zonder geconfigureerde apparaten .

Nu de robotarm is geconfigureerd, verschijnen de blokken Bewegingen en Magneet en Eye Sensing-blokken in de Toolbox.

Een robotarm verwijderen

Een Robotarm kan ook worden verwijderd door de optie ‘VERWIJDEREN’ onderaan het scherm te selecteren.