De Code Viewer voor Python gebruiken in VEXcode V5

Het gebruik van de Code Viewer in VEXcode V5 is eenvoudig en nuttig.

Het volgende artikel gaat over:

• Hoe de Code Viewer te openen
  • Hoe tekstcommando's worden toegevoegd wanneer blokken worden toegevoegd
  • Hoe tekstcommando's worden verwijderd wanneer blokken worden verwijderd

Hoe de codeviewer te openen

VEXcode V5-pictogram

Start VEXcode V5.

V5 Blokken-interface

Het platform gebruikt standaard de Blocks-interface.

pictogram voor codeviewer

Selecteer het pictogram Code Viewer om het venster Code Viewer te openen.

Bijschrift codeviewer

Het venster Code Viewer toont de Python-versie van het Blocks-project.

sluit codeviewer

Verberg het Code Viewer-venster wanneer u klaar bent door de rechterpijl naast het Help-pictogram te selecteren.

Hoe tekstcommando's worden toegevoegd wanneer blokken worden toegevoegd.

print hallo

Voeg een [Print] -blok toe aan het project.

open codeviewer

Selecteer het pictogram Code Viewer om het venster Code Viewer te openen.

toegevoegd aan venster

Merk op dat de opdracht print ook wordt toegevoegd aan het venster Code Viewer.

Hoe tekstcommando's worden verwijderd wanneer blokken worden verwijderd

Afdrukblok verwijderen

Verwijder het [Print] -blok uit het VEXcode IQ-project.

Opmerking: voor meer informatie over het verwijderen van een blokkering, bekijk de Verwijder een Block-artikel uit de Knowledge Base.

verwijderde code

Merk op dat de opdracht print ook zal worden verwijderd uit het venster Command Viewer.