Het Autopilot-programma gebruiken op de VEX IQ Brain

Het Autopilot-programma is een standaardprogramma dat beschikbaar is in Robot Brain firmware v1.11 of hoger. Met het Autopilot-programma kan uw Autopilot-robot (zie de Clawbot IQ-bouwinstructies) kan zelf een kamer verkennen - geen controller nodig. Het bevat drie ingebouwde modi om te verkennen: Willekeurig, Spiraal en Grasmaaier-modus.

Willekeurige modus

automatische piloot willekeurig

De robot zal willekeurig je kamer verkennen door in een rechte lijn te rijden. Wanneer het obstakels tegenkomt, zal het een back-up maken, een willekeurig bedrag ronddraaien en in een nieuwe richting vertrekken.

Dit is de standaard Autopilot-verkenningsmodus; Als u tijdens deze modus op de Touch-LED tikt, wordt de spiraalmodus gewijzigd.

De Touch-LED zal rood oplichten in deze modus; wanneer de kleursensor een rood object ziet, schakelt de robot over naar deze modus.

Spiraalmodus

automatische piloot spiraal

De robot begint te verkennen door in een spiraal te rijden met een steeds grotere straal. Wanneer hij een obstakel tegenkomt, rijdt de robot naar een nieuwe locatie en begint hij opnieuw te draaien.

Als u tijdens deze modus op de aanraak-LED tikt, wordt de grasmaaiermodus gewijzigd als een gyrosensor is aangesloten of de willekeurige modus als de gyrosensor niet is aangesloten.

De Touch-LED zal in deze modus blauw oplichten; wanneer de kleursensor een blauw object ziet, schakelt de robot over naar deze modus.

Grasmaaiermodus

automatische piloot grasmaaier

De robot begint uw kamer te verkennen door heen en weer te rijden, alsof hij een gazon maait. Wanneer het een obstakel tegenkomt, zal het zich afwenden en in de tegenovergestelde richting verder gaan.

Als u tijdens deze modus op de Touch-LED tikt, wordt de willekeurige modus gewijzigd.

De Touch-LED zal in deze modus groen oplichten; wanneer de kleursensor een groen object ziet, schakelt de robot over naar deze modus.