VEX Robotics heeft zijn eigen in-house ontwikkelde software voor zowel VEX IQ als VEX V5, genaamd VEXcode.

Als jij of je leerlingen beperkte codeerervaring hebben, raden we VEXcode IQ of VEXcode V5 aan (afhankelijk van je platform). VEXcode Blocks biedt een gebruiksvriendelijke interface, met ingebouwde tutorials, voorbeeldprogramma's en hulp.

Voor meer ervaren programmeurs raden we het gebruik van VEXcode IQ Text of VEXcode Pro V5 aan. Net als VEXcode Blocks heeft dit programma ingebouwde tutorials, voorbeeldprogramma's en hulp.

Opmerking: VEXcode is de enige officieel door VEX ondersteunde programmeersoftware. Andere programma's van derden zijn ROBOTC, PROS, Robot Mesh Studio, MATLAB en easyC.

Artikelen in deze sectie