De V5-controller configureren in VEXcode Pro V5

Wanneer u begint te programmeren met VEXcode Pro V5, verschijnen de controller-opdrachten niet in de opdrachtreferentie totdat een controller is geconfigureerd.

• U kunt slechts twee controllers per project configureren.
  • Een Clawbot Template (Drivetrain) voorbeeldproject wordt gebruikt voor de volgende configuratie van een Controller.

Dit zijn de verschillende opties bij het configureren van een controller:

• Een controller toevoegen
  • De linker- en rechterknoppen van een controller wijzigen
  • De joysticks van een controller wijzigen
  • De pijl- en letterknoppen van een controller wijzigen
  • De richting van de knoppen van een controller wijzigen
  • Een controller verwijderen

Een controller toevoegen

Om een controller te configureren, selecteert u de knop Robotconfiguratie om het venster Robotconfiguratie te openen.Er moet een project geopend zijn om het venster Robotconfiguratie te kunnen gebruiken.

Selecteer 'Een apparaat toevoegen'.

Selecteer 'Controller'.

Als u de controller wilt programmeren met VEXcode Pro V5, selecteert u "Gereed" om de configuratie te voltooien of "Annuleren" om terug te keren naar het robotconfiguratievenster.

Opmerking: Als u de controller wilt configureren voor gebruik zonder te programmeren, zie dan de aanvullende opties hieronder.

De linker- en rechterknoppen van een controller wijzigen

U kunt wijzigen welke motoren de linker- en rechterknoppen bedienen door de knoppen te selecteren om door de motoren te bladeren totdat de gewenste motor wordt weergegeven.

Opmerking: De motoren moeten worden geconfigureerd voordat acties aan knoppen worden toegewezen. Voor meer informatie over het configureren van motoren, klik hier.

De joysticks van een controller wijzigen

U kunt de rijmodus van de robot wijzigen door de joysticks te selecteren om door de modi te bladeren totdat de gewenste modus wordt weergegeven. De vier modi zijn: Linker Arcade, Rechter Arcade, Split Arcade, Tank.

Opmerking: De aandrijflijn moet worden geconfigureerd voordat een rijmodus wordt toegewezen. Een aandrijflijn kan worden geconfigureerd met een gyro en zonder een gyro.

De pijl- en lettertoetsen van een controller wijzigen

U kunt wijzigen welke motoren de pijl- en letterknoppen bedienen door de knoppen te selecteren om door de motoren te bladeren totdat de gewenste motor wordt weergegeven.

Opmerking: De motoren moeten worden geconfigureerd voordat acties aan knoppen worden toegewezen. Voor meer informatie over het configureren van motoren, klik hier.

Opmerking: Alleen de pijltoetsen omhoog en omlaag en de lettertoetsen X en B kunnen worden geconfigureerd.

De richting van de knoppen van een controller wijzigen

In het venster Controller-instellingen kan de wisselpijl ook schakelen tussen welke knoppen elke richting van de motor regelen.

Een controller verwijderen

Een Controller kan ook worden verwijderd door de optie "Verwijderen" onderaan het venster te selecteren.