We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Dit voorbeeldprogramma laat zien hoe u afstandsbedieningswaarden kunt gebruiken om de robot te verplaatsen.

TankControl.vex

Configuratie

• Een V5 Smart Motor, op poort 1, genaamd leftMotor
  • Een V5 Smart Motor, op poort 10, genaamd rightMotor
Programma

file-Xy6SsGvUkF.pngHoe het werkt

Ten eerste vertelt het blok  when (STARTED) de robot deze code uit te voeren wanneer het programma start.

Vervolgens voert het programma een  while loop in, waarbij de motorsnelheid wordt uitgelijnd op de procentuele waarden die zijn opgehaald uit de positionering van de joysticks (-100 tot +100).

Vervolgens beveelt de  .spin de motoren om mee te bewegen met de snelheid die is opgegeven in de vorige opdrachten.

OPMERKING: De joysticks werken samen om de robot in de tankmodus te bewegen.