Klauw en arm (controller) - Modkit

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Dit voorbeeldprogramma laat zien hoe u de arm- en klauwmotoren van de V5 Clawbot programmeert met behulp van de V5-controller.

ArcadeControl.vex

Configuratie
  • Een V5 Smart Motor, op poort 3, genaamd clawMotor.
  • Een V5 Smart Motor, op poort 8, genaamd armMotor.
Programma

Hoe het werkt

Ten eerste vertelt het blok  when (STARTED) de robot deze code uit te voeren wanneer het programma start.

Vervolgens worden de klauwmotor en armmotor ingesteld op  .setStopping.  .setStopping is een toestand waarin de motor stevig zijn positie vasthouden of vergrendelen.

Daarna pauzeert het programma twee tienden van een seconde ( .2 seconden).

De volgende acties kunnen plaatsvinden op basis van de knop die u kiest om in te drukken:

Wanneer controllerknop L1 wordt ingedrukt, zal de klauwmotor  .spin(forward), waardoor de klauw wordt gesloten.

Wanneer controllerknop L2 wordt ingedrukt, zal de klauwmotor  .spin(reverse), waardoor de klauw wordt geopend.

Wanneer de controllerknoppen L1 en/of L2 worden losgelaten, stopt de klauwmotor  .

Wanneer controllerknop R1 wordt ingedrukt, zal de armmotor  .spin(forward), waardoor de arm wordt opgetild.

Wanneer controllerknop R2 wordt ingedrukt, zal de armmotor  .spin(reverse), waardoor de arm omlaag gaat.

Wanneer de controllerknoppen R1 en/of R2 worden losgelaten, stopt de klauwmotor  .