Kleurcodes van opdrachten - VEX Coding Studio

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: Zoek de opdrachtcategorieën

OPMERKING:  In VCS worden codecategorieën weergegeven in de linkerbovenhoek.

OPMERKING: Commando's worden gefilterd op basis van categorieën en VCS gebruikt kleuren om commando's te sorteren op basis van klasse.

Stap 2: Klik op een categorie om beschikbare opdrachten te bekijken

OPMERKING:  Wanneer op de categorie Acties wordt geklikt, worden verschillende opdrachtopties voor Acties weergegeven.

OPMERKING:  Let op de kleur van de acties. In dit geval zijn acties lichtblauw.

Stap 3: Herken patronen in de gekleurde code

OPMERKING: In het bovenstaande voorbeeld is er een herkenbaar patroon binnen de kleuren van coderegels. Motorinstellingen zijn donkerblauw. Acties zijn lichtblauw. Door de gebruiker gedefinieerde functies en variabelen zijn oranje.

OPMERKING:  Verschillende code-editors gebruiken kleuren op verschillende manieren, maar gebruikers moeten altijd de patronen opzoeken om ze beter te begrijpen hun code. Het wijzigen van het kleurthema van de teksteditor kan ook van invloed zijn op de specifieke kleuren die worden gebruikt om de codecategorieën aan te geven.