V5 Robot Brain Firmware (VCS Legacy)

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: Verzamel de benodigde componenten

• Verzamel de volgende items:
    • Micro-USB-kabel
    • V5 Robot Brain aangesloten op een opgeladen V5 Robot Battery

Stap 2: Sluit de USB-kabel aan op de V5 Robot Brain

• Sluit de V5 Robot Brain aan op een computer met behulp van de micro-USB-kabel.
  • Zorg ervoor dat de hersenen zijn aangesloten op een opgeladen batterij en zijn ingeschakeld.

Stap 3: Sluit de USB-kabel aan op een computer

• Sluit het andere uiteinde van de USB-kabel aan op de USB-poort van de computer.

Stap 4: Open VEX Coding Studio en open vervolgens het menu Brain selecteren

• Let op het oranje vak in de rechterbovenhoek dat aangeeft dat de hersenen moeten worden bijgewerkt.
  • Klik op het Brain-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm om het Brain-menu te openen.

Stap 5: Klik om nu bij te werken en wacht op een succesbericht

• Klik op "Nu bijwerken" in het Brain-menu.
  • Wacht tot de update is voltooid. Ontkoppel niet de hersenen of sluit VCS tijdens het updateproces.

Stap 6: Wanneer VCS succes aangeeft, herstart dan de V5 Robot Brain

• Houd de aan / uit-knop op de hersenen ingedrukt totdat deze wordt uitgeschakeld.
  • Druk nogmaals op de aan/uit-knop om hem weer op te starten.

Stap 7: Voltooi eventuele aanvullende updates na opnieuw opstarten

• Druk op OK om eventuele updates over de hersenen door te laten gaan.

OPMERKING: De hersenen keren terug naar het startscherm als ze klaar zijn.

Stap 8: Controleer of de firmware up-to-date is

OPMERKING: U kunt in VCS zien dat de firmware up-to-date is omdat er geen waarschuwing voor een update nodig is in oranje in de rechterbovenhoek en de weergegeven versie is de meest recente.

OPMERKING: U kunt ook controleren of de firmware is bijgewerkt door naar de hersenen te kijken. Ga naar het menu Apparaten, selecteer het brein en let op de versie die op het scherm wordt weergegeven.

Artikelen in deze sectie