Foutmeldingen - VEX Coding Studio

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: Bekijk de foutindicatoren in de editor

• Merk op dat als VEX Coding Studio uw code niet kan omzetten in een werkend robotprogramma, het bericht 'Compiliatie mislukt' wordt weergegeven.
  • Houd er rekening mee dat er extra indicatoren kunnen verschijnen, afhankelijk van de taal die u gebruikt.
    • In Modkit Block worden blokken met fouten rood.
    • In VEX C++ en C++ Pro wordt een rode cirkel met een "x" weergegeven naast de regel code met een fout.

OPMERKING: Deze indicatoren op zich kunnen voldoende zijn om de oorzaak van de fout te bepalen. Als dat het geval is, gaat u verder met stap 4.

Stap 2: Open de consolelade om de details van het foutbericht te zien

• Dubbelklik op de knop onderaan het venster om de consolelade te openen.
  • U kunt ook de grijze schuifregelaar van de consolelade omhoog slepen om het venster van de consolelade open te schuiven.

Stap 3: Let op de pijl voor de foutlocatie

• Blader door het tekstgebied van de console totdat de rode foutmelding duidelijk zichtbaar is.
    • Als u meer dan één fout heeft, begint u bovenaan.
  • Controleer de pijl die naar een specifiek deel van de code wijst om de oorzaak van de fout vast te stellen.

Stap 4: Werk uw code bij en probeer uw programma opnieuw te downloaden

• Probeer uw programma opnieuw te downloaden nadat u uw wijzigingen heeft aangebracht.

OPMERKING: Als u alle fouten hebt gecorrigeerd, wordt het bericht "Download voltooid" weergegeven. Mogelijk wilt u de consoletekst wissen en/of het venster van de consolelade sluiten voordat u verdergaat.