Bumperschakelaar programmeren - VEX Coding Studio

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: Voeg twee bumperschakelaars toe aan de robotconfiguratie

• Klik, sleep en zet twee bumperschakelaars uit de lijst met slimme apparaten neer in de gebruikerswerkruimte.
  • Selecteer poort A voor de bumperschakelaar aan de rechterkant en poort B voor de schakelaar aan de linkerkant.
  • Noem de bumperschakelaars als LeftBumper en RightBumper.

OPMERKING: Een bumperschakelaar v2 is een apparaat met drie draden.

OPMERKING: De getoonde configuratie is voor een V5 EDR Clawbot met twee bumperschakelaars op de C-kanaalbalk aan de achterkant van de robot. Zie deze pagina voor details.

Stap 2: Start een programma

• Klik op het filter Besturingscommando's om toegang te krijgen tot besturingscommando's en voeg een opdracht  when (STARTED)  toe vanuit de besturingsopdrachten.
  • Voeg twee  setVelocity -opdrachten toe binnen de  wanneer (GESTART) -opdracht.
  • Stel de linkermotor in met een snelheid van 25 procent en stel de rechtermotor in met dezelfde snelheid.

OPMERKING: A  setVelocity  opdracht is opgenomen onder Instellingen-opdrachten.

Stap 3: Acties-opdrachten toevoegen

• Voeg tweespin commando's toe onder de setVelocity commando's.
  • Stel de eerste zo in dat de linkermotor achteruit draait en de tweede zodat de rechtermotor achteruit draait.

OPMERKING: A  draai -commando is opgenomen onder Actions-commando's.

Stap 4: Voeg een opdracht toe zodat het programma wacht tot aan een voorwaarde is voldaan

• Voeg een opdrachtwaitUntil toe onder het controlefilter.
  • Voeg een opdracht entoe onder het filter Operators, binnen de waitUntil commando.
  • Voeg twee Bumper.pressing commando's in van onder het detectiefilter in de en commando.
  • Stel de eerste  druk op de opdracht   in op  RightBumper.druk op   en de tweede voor  LeftBumper.pressing.

Stap 5: Stel de opdrachten in die moeten worden uitgevoerd wanneer aan de voorwaarde is voldaan

5dc340d45b606.pngVoeg tweestop-opdrachten toe onder het filter Acties.

• Stel de ene in als de linkermotor en de andere als de rechtermotor.

OPMERKING: Dit programma werkt het beste om een V5 EDR Clawbot te stoppen nadat deze achteruit een breed obstakel met een lage muur of barrière.