Vision.takeSnapshot() - VEX Coding Studio

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: Sluit de zichtsensor aan

• Zorg ervoor dat de Vision Sensor is aangesloten op de V5 Robot Brain via een Smart-kabel en rechtstreeks op de computer is aangesloten via een micro-USB-kabel.

Stap 2: Configureer kleurhandtekening(en)

Stap 3: Coderen in VEX Coding Studio

• Voeg een Vision1.takeSnapshot(SIG_1) commando toe aan uw code.

Wat doet Vision.takeSnapshot()?

Wanneer de opdracht  vision.takeSnapshot() wordt uitgevoerd, maakt de Vision Sensor een momentopname van wat er in beeld is. De opdracht zoekt vervolgens in de snapshot naar de kleurhandtekening die tussen haakjes is opgegeven en slaat informatie over de gevonden handtekeningen op in een array. De volgorde waarin informatie in de array wordt opgeslagen, is gebaseerd op de totale grootte van de handtekening, van groot naar klein. Het aantal gevonden objecten kan worden weergegeven met behulp van een Brain.Screen.print(vision.objectsCount) commando.