Vision.largestObject.angle() - VEX Coding Studio

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: voeg Vision1.largestObject.angle() toe aan VCS

• Voeg de hierboven afgebeelde code toe tussen de accolades van int main().

Stap 2: Configureer de Vision Sensor in VCS

Stap 3: Configureer een andere kleurhandtekening

• Herhaal stap 4-8 om nog een kleursignatuur vast te leggen. Zorg ervoor dat u op de instelknop klikt voor handtekening twee, SIG_2. Als ze zijn voltooid, krijgen de objecten de juiste naam SIG_1 en SIG_2.

Stap 4: Maak een code voor de zichtsensor

• Klik op het tabblad Codes en noem in het eerste grijze vak de code "CODE_1". Typ in het witte vak aan de rechterkant "1,2" de nummers van de ingestelde handtekeningen. Het Vision-hulpprogramma wordt automatisch aangevuld tot SIG_1,SIG_2.
  • Als het Vision-hulpprogramma niet automatisch wordt aangevuld, typt u "SIG_1,SIG_2" in het witte vak.
  • Merk op dat de Vision-sensor en het hulpprogramma het paar nu volgen als "Sig 12".
  • De hoek wordt berekend wanneer een groep handtekeningen wordt gecodeerd en samen wordt gevolgd.
  • Wanneer de gesigneerde objecten met de klok mee worden geroteerd, zal de hoek negatief afnemen en wanneer tegen de klok in worden gedraaid, zal de hoek positief toenemen.

Stap 5: Ga naar de nulhoekpositie

• Verplaats het SIG_1-object naar links van SIG_2 naar rechts in een horizontale positie. Hierdoor worden de "Sig 12" -objecten op de nulhoekpositie geplaatst.
  • Verander de positie van de objecten. Hierdoor worden "Sig 12" -objecten in de negatieve hoek van 180 graden geplaatst.
  • Probeer terwijl de live-feed van de Vision Sensor actief is, het paar te draaien om de hoek te vergroten of te verkleinen.

Stap 6: Ga naar de positieve hoek van 90 graden

• Plaats het SIG_1-object onder de SIG_2 in een verticale positie. Hierdoor worden "Sig 12"-objecten in de positieve hoek van 90 graden geplaatst.
  • Probeer terwijl de live-feed van de Vision Sensor actief is, het paar te draaien om de hoek te vergroten of te verkleinen.

Stap 7: Ga naar de negatieve hoek van 90 graden

• Verplaats het SIG_1-object boven SIG_2 in een verticale positie. Hierdoor worden "Sig 12" -objecten in de negatieve hoek van 90 graden geplaatst.
  • Probeer terwijl de live-feed van de Vision Sensor actief is, het paar te draaien om de hoek te vergroten of te verkleinen.