Booleaanse OR-operator - VEX C++

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Gebruik de booleaanse operator OR om ten minste één van de mogelijke voorwaarden op te nemen

• Gebruik de OR-operator || om het programma te laten controleren of een van de twee voorwaarden, of een van meerdere voorwaarden, waar is.

OPMERKING: In het bovenstaande voorbeeld is de als instructie wordt uitgevoerd als de bumperschakelaar wordt ingedrukt of de V5-robot Het scherm van Brain wordt ingedrukt.

OPMERKING: Het is gemakkelijker om Booleaanse operatoren te gebruiken als rekening wordt gehouden met de uitkomsten van voorwaarden. Logische waarheidstabellen zoals die hieronder worden gebruikt om invoervoorwaarden en uitvoergedrag te volgen.

Code die kan worden gekopieerd en geplakt:

#include "robot-config.h"

int main() {
    //De robot gaat vooruit tenzij de bumperschakelaar of het scherm wordt ingedrukt.
    while(true){
        if(Bumper.pressing()==true || Brain.Screen.pressing()==true){
            LeftMotor.stop();
            RightMotor.stop();
        }else{
            LeftMotor.spin(directionType::fwd);
            RightMotor.spin(directionType::fwd);