Booleaanse NOT-operator - VEX C++

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Voeg de booleaanse operator NOT toe om de inverse van een voorwaarde aan te geven

• Gebruik de NOT-operator ! om een omgekeerde voorwaarde aan te geven (d.w.z. waar wordt onwaar, onwaar wordt waar).

OPMERKING: In het bovenstaande voorbeeld gaat de while-lus door terwijl het hersenscherm NIET wordt ingedrukt. Als/wanneer op het scherm wordt gedrukt, verlaat het programma de lus en voert het de volgende opdrachten uit om tekst weer te geven en verder te gaan.

OPMERKING: Het is gemakkelijker om Booleaanse operatoren te gebruiken als rekening wordt gehouden met de uitkomsten van voorwaarden. Logische waarheidstabellen zoals die hieronder worden gebruikt om invoervoorwaarden en uitvoergedrag te volgen.

Code die kan worden gekopieerd en geplakt:

#include "robot-config.h"

int main() {
    //Loop om de robot stil te laten staan totdat het scherm wordt ingedrukt.
    while(!Brain.Screen.pressing()){
            LeftMotor.stop();
            RightMotor.stop();
    Brain.Screen.print("Ik ga 3 seconden vooruit!");
    LeftMotor.spin(directionType::fwd);
    RightMotor.spin(directionType::fwd);
    taak::sleep(3000);
    LeftMotor.stop();
    RightMotor.stop();