Stap 1: Log in op uw geregistreerde VEX-account.

• Ga naar VEX's klantaccount login pagina.

OPMERKING: Registreer een VEX-account of log in op uw bestaande account.

Stap 2: Zoek ROBOTC voor VEX Robotics onder de softwaredownloads.

• Klik op ROBOTC voor VEX Robotics 4.x om de download te starten.

OPMERKING: ROBOTC is alleen een toepassing voor Windows-computers.

Stap 3: Zoek en voer het installatieprogramma uit als het is gedownload.

• Ga naar stap 4 als u het installatieprogramma uitvoert. Als het installatieprogramma is gedownload, gaat u hier verder.
  • Zoek het ROBOTCforVEX-installatiebestand in de map Downloads of op de alternatieve locatie waar het bestand is opgeslagen.
  • Dubbelklik om de installatie te starten.

OPMERKING: Mogelijk zijn machtigingen vereist om de installatie te starten.

Stap 4: Klik op Volgende in de installatiewizard.

• Klik op de knop "Volgende" wanneer het venster Installatiewizard verschijnt.

Stap 5: Accepteer de licentieovereenkomst.

• Klik om de voorwaarden te accepteren.
  • Klik op 'volgende' om door te gaan.

Stap 6: Selecteer een bestemming.

• Wijzig waar het bestand wordt opgeslagen in de gewenste bestemmingsmap en klik op Volgende.

OPMERKING: ROBOTC wordt standaard geïnstalleerd in de map Program Files van de C-schijf.

Stap 7: Kies het type installatie.

• Selecteer de Complete setup en klik op Next.

OPMERKING: Gevorderde gebruikers kunnen een aangepaste configuratie kiezen.

Stap 8: installeer ROBOTC.

• Klik op Installeren om het installatieproces te starten.

Stap 9: Laat het installatieprogramma de installatie voltooien.

OPMERKING: Verschillende vensters, waaronder zwarte opdrachtpromptvensters, verschijnen tijdens het installatieproces.

Stap 10: Accepteer de installatie van VEX Robotics-poorten.

• Klik op Installeren bij eventuele prompts die vragen om de installatie van VEX Robotics Ports te bevestigen.

Stap 11:  Sta de installatie van nieuwe apparaatsoftware toe.

• Klik op Installeren om VEX Robotics Inc. apparaatsoftware te laten installeren.

Stap 12: Voltooi de installatie.

• Klik op Voltooien om de InstallShield Wizard te sluiten.

Stap 13: Controleer of ROBOTC met succes is geïnstalleerd.

OPMERKING: ROBOTC moet worden opgenomen in de lijst met beschikbare programma's en twee snelkoppelingspictogrammen moeten zichtbaar zijn op het bureaublad. Eén snelkoppeling is voor Graphical ROBOTC, een op blokken gebaseerde programmeertaal, terwijl de andere snelkoppeling is voor de op tekst gebaseerde ROBOTC-programmeertaal.

Artikelen in deze sectie