De VEX IQ-bumperschakelaar gebruiken

Beschrijving

Deze sensor is een schakelaar. Het vertelt de robot of de bumper wordt ingedrukt (sensorwaarde 1) of wordt losgelaten (sensorwaarde 0).

Het volgende artikel gaat over:

Hoe de bumperschakelaar werkt: het circuit voltooien

De VEX IQ Bumper Switch is gebaseerd op waarschijnlijk het meest gebruikte elektrische apparaat: de schakelaar. Een schakelaar bestaat uit twee klemmen (plaatsen om een draad aan te bevestigen) en een draadbrug om de verbinding te 'maken' wanneer de schakelaar wordt ingedrukt. Zoals in de afbeelding, als je op de verbindingsdraad drukt, maak je het circuit 'af', en het Robotbrein registreert dat in je programma!

In principe is de bumperschakelaar een onderdeel van een circuit dat niet is aangesloten of is verbroken. Wanneer je op de Bumper Switch drukt, wordt de verbinding gemaakt en kan er elektriciteit stromen.

Veelvoorkomend gebruik van de bumperschakelaar

• Deze sensor kan een robotactie activeren wanneer hij wordt ingedrukt of losgelaten.
  • Deze sensor kan worden gebruikt als schakelaar om motoren in of uit te schakelen wanneer erop wordt gedrukt.

• Deze sensor kan muren of objecten detecteren wanneer de bumper er tegenaan loopt.

• De sensor kan andere delen van de robot detecteren, zoals een arm, wanneer deze in de bumper drukt.

Gebruik van de bumperschakelaar op een wedstrijdrobot

• In de autonome modus kan een bumperschakelaar worden gebruikt, zodat uw robot wacht met het uitvoeren van een bepaalde actie totdat deze door een of ander object wordt ingedrukt.
  • De bumperschakelaar kan detecteren wanneer deze in contact komt met een oppervlak zoals een omtrekmuur of een object zoals een speelstuk.
  • Er kunnen twee Bumper Switches worden gebruikt, bijvoorbeeld aan de voor- en zijkant van de robot, zodat de robot zichzelf in een hoek kan positioneren. Dan kan de robot nauwkeuriger navigeren vanuit die hoek naar andere posities op het wedstrijdveld.
  • U kunt een bumperschakelaar gebruiken om uw robot te laten detecteren wanneer een onderdeel, zoals de arm, in contact komt met een ander onderdeel, zoals het chassis.