Een nieuw blokkenproject maken in VEXcode IQ

Elke keer dat u VEXcode IQ start, wordt er een nieuw Blocks-project geopend. Maar u kunt ook een nieuw Blocks- of Text-project openen nadat VEXcode IQ al is gestart.

Dit artikel zal de volgende onderwerpen behandelen:

• Een sjabloon openen
  • Een leeg project openen

Opmerking: wanneer u een nieuw project start, verschijnt er een prompt waarin u wordt gevraagd op te slaan als het huidige project niet is opgeslagen nog.

Een sjabloon openen

Sjablonen hebben een speciaal pictogram en worden gebruikt om een leeg project te maken met een vooraf ingestelde apparaatconfiguratie.

Open het menu Bestand en selecteer 'Voorbeelden openen' om een sjabloonproject te openen.

Als u een standaard robotbouw gebruikt, zoals de Clawbot, kan een sjabloon worden gebruikt om snel aan de slag te gaan met een nieuw project.

Opmerking: Sjablonen gerelateerd aan VEX IQ (2e generatie) builds hebben een blauwe indicator in de linkerbovenhoek van de sjabloon icoon.

Een leeg project openen

Open het menu Bestand en selecteer 'New Blocks Project' om een nieuw Blocks-project te openen.

Om een nieuw tekstproject te openen, opent u het menu Bestand en selecteert u 'Nieuw tekstproject'.