De VEX IQ (1e generatie) controller opladen

De Controller kan worden opgeladen met een USB-kabel (de aanbevolen methode) of met een Tether-kabel. Dit artikel behandelt elk van deze oplaadmethoden.

Een controllerbatterij opladen met een USB-kabel

Sluit de controller aan op een computer of een andere USB-stroombron.

• Sluit de microUSB aan op de oplaadpoort van de controller en de USB op de computer of een andere USB-stroombron.
  • Zorg ervoor dat de controller is ingeschakeld.

OPMERKING: De controller kan ook worden opgeladen door de USB-kabel aan te sluiten op een USB-muuradapter.

•

Een controllerbatterij opladen met een bevestigingskabel

1. Maak de controller vast aan de VEX IQ Robot Brain.
    • Sluit het ene uiteinde van de Tether-kabel aan op de uitgeschakelde Brain met een opgeladen VEX IQ-robotbatterij en het andere uiteinde op de controller.
    • Luister naar de "klik" wanneer de Tether-kabel in de Controller en Brain wordt gestoken om te bevestigen dat de Tether-kabel stevig is bevestigd.

OPMERKING: Als u de controller op deze manier oplaadt, raakt de batterij van de robot gedeeltelijk leeg.

•

1. Zet de Brain aan om te beginnen met opladen.

Indicatie lichten

OPMERKING: Er zijn drie mogelijke kleuren voor de Charge/Game-LED: groen, rood en grijs.

Opladen / Game LED-kleur   Toestand

Effen groen Controller Batterij is volledig opgeladen

Effen rood Controller Batterij wordt opgeladen

Rood knipperend Controller Batterijfout

Uit Niet opladen