Voorbeeldprojecten - VEX Coding Studio

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: Open het venster VEX Coding Studio Projects

• Ga naar stap 2 als u het venster Projecten van VEX Coding Studio al open heeft staan omdat u VCS net hebt gestart.
  • Klik op de pijl-omlaag om naar het menu Project te gaan als u zich in het bovenstaande scherm bevindt.
  • Kies de optie Nieuw om het venster VCS-projecten te openen, zodat u toegang hebt tot de voorbeeldprojecten.

OPMERKING: Voorbeeldprojecten laten gebruikers zien hoe robotcomponenten effectief kunnen worden geïntegreerd en geprogrammeerd.

Stap 2: Bepaal welk type voorbeeld het beste is

• Klik op het tabblad Voorbeeldprojecten om uw opties te bekijken. Je hoeft nog niet te beslissen welke programmeertaal je wilt gebruiken.
  • Blader door de opties voor voorbeeldprojecten en beslis of u een voorbeeld wilt van op beweging gebaseerde, sensorgebaseerde, controllergebaseerde, schermgebaseerde of competitiegebaseerde programmering.
  • Klik om uw keuze te markeren en klik vervolgens op Kiezen.

OPMERKING: In dit voorbeeld heeft de gebruiker Sensoren gekozen.

Stap 3: Selecteer de programmeertaal

OPMERKING: Nadat u het gewenste type voorbeeld hebt geselecteerd en op Kiezen hebt geklikt, wordt een venster geopend met drie mapopties - één voor elke programmeertaal.

• Kies de gewenste taal en klik op Openen.

OPMERKING: In dit voorbeeld koos de gebruiker voor Modkit.

Stap 4: Kies de relevante map

OPMERKING: In de taalmap ziet u mappen met betrekking tot specifieke componenten. Die mappen worden niet weergegeven in de afbeelding hierboven.

• Kies het onderdeel dat u in het voorbeeldproject wilt zien.

OPMERKING: In dit voorbeeld is de map Limit Switch gekozen en was er slechts één voorbeeldproject (Limit Switch Counter) beschikbaar in de map.

Stap 5: Open het voorbeeldproject

• Klik om het gewenste voorbeeldproject te selecteren.
  • Klik op Openen om het in VCS te zien.

Stap 6: Bekijk de configuratie in het voorbeeldproject

• Bekijk de robotconfiguratie vóór de programmering.

OPMERKING: Elk voorbeeldproject heeft zijn eigen configuratie.

• Let op op welke poorten de componenten zijn aangesloten en welke instellingen daarvoor kunnen worden gekozen.

Stap 7: Bekijk de programmering

• Kijk naar de programmering en probeer een stroomschema op te stellen of pseudocode te schrijven voor wat het programma doet.
  • Besteed bijzondere aandacht aan hoe het programma de aanbevolen component bevat.
  • Test de programmering en kijk hoe het programma wel of niet aan uw verwachtingen voldeed.
  • Let op hoe de code de prestaties van de robot beïnvloedde.
  • Bedenk hoe u dit onderdeel kunt opnemen en programmeren in uw eigen robotbuild.

Stap 8: Bekijk de op tekst gebaseerde programmering (optioneel)

OPMERKING: Wanneer u een voorbeeld van een Modkit-project bekijkt, kunt u schakelen tussen blokken en tekstweergaven om te zien op welke manieren de code er hetzelfde uitziet en in welke opzichten de code er anders uitziet.

• Maak aantekeningen over die overeenkomsten en verschillen.
  • Leg uit waarom die verschillen tussen blokken en tekst kunnen bestaan, en bespreek je redenering vervolgens met iemand anders voor feedback.