V5 Smart Motor - VEX Coding Studio

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: Verbind de V5 Smart Motor met de V5 Robot Brain

• Steek de Smart Cable in een V5 Smart Port.

Stap 2: Navigeer naar het venster Robotconfiguratie

• VCS openen.
  • Klik op het tabblad Robot.

Stap 3: Voeg een motor toe

• Sleep de V5 Smart Motor van het frame aan de linkerkant naar het deelvenster Robotconfiguratie.

Stap 4: Wijs de V5 Smart Motor toe aan een V5 Smart Port

• Klik op de V5 Smart Motor en klik vervolgens op het nummer om een poort te selecteren.
  • Wijs de V5 Smart Port aan die u wilt toewijzen door op het nummer op de V5 Robot Brain te klikken dat naast het apparaat verschijnt.

Stap 5: Hernoem de motor

• Hernoem de motor door de tekst met de standaardnaam te selecteren en deze te vervangen door de naam van uw keuze (LEFTMOTOR, CLAWMOTOR, enz...)

Stap 6:  De versnellingsinstelling configureren

• Klik op het tandwielsymbool om de motorinstellingen weer te geven.
  • Klik op een van de ronde stippen om de juiste kleurgecodeerde overbrengingsverhouding voor de planetaire tandwielpatroon in uw motor te selecteren.

Stap 7: Configureer de spin van de motor

• Klik indien nodig om het vakje Omgekeerd aan te vinken om de standaardrichting waarin de V5 Smart Motor draait om te keren.