Vision.object.origin - VEX Coding Studio

Haal meer uit VEXcode
We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Stap 1: Configureer de Vision Sensor in VCS

Stap 2: De resolutie van de zichtsensor begrijpen

• Merk op dat de Vision Sensor een resolutie heeft van 316 pixels verticaal bij 212 pixels horizontaal. Omdat de resolutie van de Vision Sensor 316 bij 212 is, is het maximale detectiebereik 0 tot 315 op de X-as en 0 tot 211 op de Y-as.

Stap 3: De herkomstlocatie begrijpen

• Kijk naar de afbeelding hierboven. De oorsprong van Vision Utility of de positie (0,0) bevindt zich linksboven in het venster en vergroot de X-positie als u naar rechts beweegt en vergroot de Y-positie als u naar beneden beweegt.
  • Merk op dat zodra een handtekening is vastgelegd, de handtekening wordt gevolgd en dat de locatie van de X- en Y-waardepositie zich linksboven bevindt. De linkerbovenhoek van de herkende pixels is de oorsprong van het object op zowel de X- als de Y-as.

Stap 4: Meerdere objecten volgen

• U kunt met VCS programmeren om maximaal zeven verschillende gekleurde objecten te volgen door de Vision Sensor te configureren om te zoeken naar de verschillende kleursignaturen in het vision-hulpprogramma.