We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Gebruik een  while(true) loop om het programma opdrachten voor altijd te laten herhalen

• Voeg binnen in int main()een while( true) besturingsstructuur.
  • Voeg binnen de accolades opdrachten toe.

OPMERKING: Degenen die in het bovenstaande voorbeeld worden getoond, geven een bericht weer en draaien de robot met de klok mee. In het voorbeeld zorgt de lus ervoor dat het weergegeven bericht herhaaldelijk wordt weergegeven totdat het van het scherm verdwijnt.

OPMERKING: Gebruik // notatie om opmerkingen op te nemen die uitleggen wat dat gedeelte van de code doet.

Code die kan worden gekopieerd en geplakt:

#include "robot-config.h"

int main() {
    //Loop om de robot met de klok mee te laten draaien en display "Het is waar en de lus gaat door!"
    while(true){
        Brain.Screen.print("Het is waar en de lus gaat door!");
        LeftMotor.spin(directionType::fwd);
        RightMotor.spin(directionType::rev);
    }
}

Of gebruik een  while() loop om het programma dezelfde opdrachten te laten herhalen als een voorwaarde waar is

• Binnen  van  int main() ,  voeg een  while( ) controlestructuur.
  • Voeg tussen de while() haakjes een voorwaarde toe die het programma moet controleren.

OPMERKING: In het bovenstaande voorbeeld wordt gecontroleerd of het scherm van de hersenen is ingedrukt. In dit geval zal de while-lus doorgaan terwijl het scherm niet wordt ingedrukt omdat de voorwaarde is ingesteld op onwaar.

• Voeg opdrachten toe tussen de accolades van de while(Brain.Screen.pressing()==false)-structuur.

OPMERKING: In het bovenstaande voorbeeld zorgen de twee opdrachten binnen de accolades van de while-lus ervoor dat beide motoren worden gestopt wanneer het scherm wordt weergegeven. niet ingedrukt. Het programma blijft in die lus tenzij er op het hersenscherm wordt gedrukt. Als/wanneer dit het geval is, breekt het programma uit de lus en gaat het verder met de volgende opdrachten in het programma: een bericht weergeven en drie seconden vooruitgaan voordat het stopt.

OPMERKING: Gebruik // notatie om opmerkingen op te nemen die uitleggen wat het gedeelte van de code doet.

Code die kan worden gekopieerd en geplakt:

#include "robot-config.h"

int main() {
    //Loop om de robot stil te laten blijven totdat het scherm wordt ingedrukt.
    while(Brain.Screen.pressing() == false) {
      LeftMotor.stop();
      RightMotor.stop();
    }

Brain.Screen.print("Er is op mij gedrukt en ik ga 3 seconden vooruit!" );
    LeftMotor.spin(directionType::fwd);
    RightMotor.spin(directionType::fwd);
    taak::sleep(3000);
    LeftMotor.stop();
    RightMotor.stop();