We raden u aan over te stappen naar onze nieuwe software. VEXcode heeft zowel op blokken gebaseerde als op tekst gebaseerde opties, die werken op Chromebooks, iPads, Android-tablets, Windows en Macs. Bezoek code.vex.com voor meer informatie over het downloaden van VEXcode.
VEX Coding studio is niet meer leverbaar en kan niet meer worden gedownload. Al gedownload? Het programma blijft werken, maar wordt niet langer ondersteund.
Gebruikers die overstappen op VEXcode kunnen hun C++/C++ Pro-projecten migreren naar VEXcode Pro V5 door dit artikelte volgen.

Dit voorbeeldprogramma laat zien hoe u uw robot programmeert om afstandsbedieningswaarden te gebruiken om uw robot te verplaatsen.

TankControlC.vex

robot-config.h

het gebruik van naamruimte vex;
vex::brain Brain;
vex::motor LeftMotor (vex::PORT1, vex::gearSetting::ratio18_1, false);
vex::motor RightMotor (vex::PORT10, vex::gearSetting::ratio18_1, true);
vex::controller Controller1 = vex::controller();
main.cpp
#include "robot-config.h"

int main() {

while(true) {
        LeftMotor.spin(vex::directionType::fwd, Controller1.Axis3.value() , vex::velocityUnits::pct); //(Axis3+Axis4)/2
        RightMotor.spin(vex::directionType::fwd, Controller1.Axis2.value( ), vex::velocityUnits::pct);//(Axis3-Axis4)/2

vex::task::sleep(20);
    }

}
Hoe het werkt

Eerst wordt de  hoofdfunctie gedeclareerd. Er wordt een oneindige while lus gemaakt, zodat het programma bij elke iteratie de waarden van de afstandsbediening kan ophalen. De lus zorgt ervoor dat het programma voor altijd blijft draaien.

Vervolgens worden de leftMotor en rightMotor ingesteld om vooruit te draaien met behulp van de controller- As-waarden als de snelheidswaarde.

Vervolgens wordt er voor een korte tijd een slaaptaak toegevoegd om verspilling van energie te voorkomen.