Het contextmenu in VEXcode IQ begrijpen

Rechtsklikken of lang indrukken in VEXcode IQ leidt tot veel opties.

Het contextmenu in het programmeergebied

Als u met de rechtermuisknop klikt of lang ingedrukt houdt in het programmeergedeelte van VEXcode IQ, krijgt u de volgende opties:

• Ongedaan maken: zal de meest recente actie ongedaan maken.

In het volgende project is bijvoorbeeld de beurt voor blok verwijderd. Als u 'Ongedaan maken' selecteert, wordt deze actie ongedaan gemaakt.

• Opnieuw: zal het 'Ongedaan maken' ongedaan maken.

In het laatste voorbeeld werd de beurt voor blok verwijderd en werd die actie met "Ongedaan maken" ongedaan gemaakt. Als u “Opnieuw” selecteert, wordt “Ongedaan maken” ongedaan gemaakt, zodat het afslagblok wordt verwijderd.

• Blokken opschonen: organiseert de blokken zodat ze allemaal in een verticale lijn staan.

Voor meer informatie over het verwijderen van blokken, bekijk het artikel Blokken verwijderen - VEXcode IQ.

Het contextmenu van blok(ken)

Rechtsklikken of lang indrukken van een blok in VEXcode IQ leidt tot de volgende opties:

• Dubbele blokken: deze actie maakt een exacte kopie van de geselecteerde blokken.

Blokkeren uitschakelen: Deze actie behandelt het blok als een opmerking zodat het geen effect heeft op het project.

Voor meer informatie over het uitschakelen van blokkades, bekijk het artikel Blokken in- en uitschakelen - VEXcode IQ.

Blokkeringen inschakelen: Met deze actie wordt een momenteel uitgeschakelde blokkering ingeschakeld.

Voor meer informatie over het inschakelen van blokken, bekijk het artikel Blokken in- en uitschakelen - VEXcode IQ.

• Blokken verwijderen: individuele blokken of groepen blokken kunnen worden verwijderd.

Voor meer informatie over het verwijderen van blokken, bekijk het artikel Blokken verwijderen - VEXcode IQ.