De Blocks Competition Template gebruiken in VEXcode V5

De Competitiesjabloon is een voorbeeldproject dat al blokken bevat om tijdens wedstrijden met het veldcontrolesysteem te communiceren, ervoor zorgt dat blokken voldoen aan de veldvoorschriften en helpt bij het opzetten van projecten om complicaties en diskwalificatie te voorkomen ("competitie" verwijst naar een VRC-evenement met behulp van de officiële hardware voor veldbesturing).

Hier zijn de verschillende secties om het wedstrijdsjabloon te begrijpen:

• Open de wedstrijdsjabloon op de pagina Voorbeelden
  • Drie secties van de sjabloon: Pre-autonomous, Autonomous en Driver Control
    • Gebruik het When Started-blok voor elke pre-autonome setup
    • wanneer autonoom
    • Wanneer Driver Control

Open de wedstrijdsjabloon op de pagina Voorbeelden

Drie secties van de sjabloon: Pre-autonomous, Autonomous Mode en Driver Control

Opmerking: Om uw project te laten werken bij een wedstrijd, span> u moet deze hoedblokken in uw project laten. De hoedblokken kunnen worden verplaatst, maar moeten ergens in het project blijven. Maak stapels van deze hoedenblokken.

Gebruik het Wanneer gestart-blok voor elke pre-autonome setup

Het hat-blok "Wanneer gestart" wordt gebruikt voor elke configuratie die uw robot nodig heeft, zoals het kalibreren van een gyro, het instellen van variabelen of andere apparaatinstellingen. Deze blokken zullen onmiddellijk worden uitgevoerd wanneer het project wordt gestart, voordat het autonome deel van de wedstrijd begint.

Opmerking: Als er geen installatie nodig is, kan de stapel "Wanneer gestart" leeg blijven.

wanneer autonoom

Het 'When Autonomous'-hoedenblok wordt gebruikt om je robot te besturen tijdens het autonome gedeelte van een VRC-wedstrijd. Blokken die aan deze stapel zijn gekoppeld, worden uitgevoerd wanneer de wedstrijd de autonome periode begint.

Opmerking: Als er geen autonome routine gewenst is, kan de stapel “When Autonomous” leeg blijven.

Wanneer Driver Control

Het hat-blok "When Driver Control" wordt gebruikt om je robot te besturen tijdens het driver control-gedeelte van een VRC-wedstrijd. Blokken die aan deze stapel zijn gekoppeld, worden uitgevoerd wanneer de wedstrijd begint met de Driver Control-periode.

Opmerking: De "forever"-lus wordt hierboven weergegeven, aangezien de meeste gebruikers voorwaardelijke C-Blocks in deze stack zullen plaatsen om te reageren voor invoer vanaf de V5-controller.