Aan de slag met VEX IQ

Wanneer u uw VEX IQ Kit krijgt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om aan de slag te gaan. Dit artikel behandelt de basisprincipes van het klaarmaken om VEX IQ te gebruiken.

• Laad en installeer uw VEX IQ Brain-batterij
  • Bereid uw VEX IQ-controller voor
  • Firmware bijwerken met VEXos
  • Download VEXcode IQ

Laad en installeer uw VEX IQ Brain-batterij

Om uw robot te gebruiken, moet u een batterij opgeladen en gereed hebben.

Bereid uw VEX IQ-controller voor

Firmware bijwerken met VEXos

Download VEXos Utility om de firmware van uw VEX IQ-apparaten bij te werken. Elke update van VEXcode IQ vereist de nieuwste versie van de VEXos-firmware die op de Brain is geïnstalleerd voordat projecten kunnen worden gedownload.

Download VEXcode IQ

Nadat alle batterijen zijn opgeladen en de firmware op uw VEX IQ-apparaten is bijgewerkt, bent u klaar om te beginnen met coderen. VEXcode IQ is het perfecte platform voor degenen die nieuw zijn in coderen. Studenten gebruiken de eenvoudige drag-and-drop-interface om werkende programma's te maken. Het doel van elk blok kan gemakkelijk worden geïdentificeerd met behulp van visuele aanwijzingen zoals de vorm, kleur en label.

Om VEXcode IQ te installeren, gaat u naar code.vex.com en selecteer 'Downloaden'.

Selecteer vervolgens de knop die overeenkomt met uw apparaat en download de app naar uw apparaat.