Sensoren configureren in VEXcode IQ

Wanneer u begint te programmeren met VEXcode IQ, verschijnen Sensorblokken pas in de Toolbox als er een sensor is geconfigureerd.

Dit zijn de verschillende opties bij het configureren van een sensor:

Een sensor toevoegen

Om een sensor te configureren, selecteert u het pictogram Apparaten om het venster Apparaten te openen.

Selecteer de generatie waarmee u werkt.

Selecteer 'Een apparaat toevoegen'.

Selecteer een sensor.

Opmerking: Sensoren omvatten de bumperschakelaar, afstandssensor (1e en 2e generatie), aanraak-LED en kleursensor , zichtsensor, optische sensor en gyrosensor. Alle sensoren volgen hetzelfde configuratieproces.

Selecteer op welke poort de sensor is aangesloten op de VEX IQ Brain. Poorten die al voor andere apparaten zijn geconfigureerd, zijn niet beschikbaar. Nadat de poort is geselecteerd, selecteert u "Gereed" om het apparaat naar de configuratie te verzenden of "Annuleren" om terug te keren naar het menu Apparaten.

Opmerking: Als u 'Annuleren' selecteert, worden alle wijzigingen die u aan het apparaat hebt aangebracht ongedaan gemaakt en maakt deze geen deel uit van de configuratie.

Het poortnummer van een sensor wijzigen

U kunt het poortnummer voor de sensor wijzigen door op de sensor in het venster Apparaten te selecteren.

Selecteer een andere poort op het scherm Poortselectie en het poortnummer wordt groen. Selecteer vervolgens Gereed om de wijziging door te geven.

Een sensor hernoemen

U kunt de sensor ook hernoemen door de naam te wijzigen in het tekstvak bovenaan het scherm Poortselectie. Als u een ongeldige naam selecteert, wordt het tekstvak rood gemarkeerd om aan te geven.Selecteer vervolgens Gereed om de apparaatwijzigingen in de configuratie door te geven.

Als u de naam wijzigt van een sensor die al in uw project wordt gebruikt, moet u de sensornaam in het blok bijwerken naar de nieuwe naam met behulp van de vervolgkeuzelijst.

Een sensor verwijderen

Sensoren kunnen ook worden verwijderd door de optie "Verwijderen" onder aan het scherm Poortselectie te selecteren.

Opmerking: Als u een sensor verwijdert die al in uw project wordt gebruikt, werkt uw project pas als u ook verwijder de blokken die de verwijderde sensor gebruikten.