De standaard IQ-controller configureren in VEXcode IQ (1e generatie)

Dit artikel is gearchiveerd. Zie hier het bijgewerkte artikel.

Als u begint te programmeren met VEXcode IQ, verschijnen er geen Controller-blokken in de Toolbox totdat er een Controller is geconfigureerd.

• U kunt slechts één controller per project configureren.
  • Een IQ Clawbot-sjabloon (aandrijflijn) wordt gebruikt voor de volgende configuratie van een controller.
  • Als u een controller hebt geconfigureerd, moet u een -controller hebben aangesloten op uw VEX IQ Robot Brain om uw project te laten werken .

Dit zijn de verschillende opties bij het configureren van een controller:

• Een controller toevoegen
  • De linker- en rechterknoppen van een controller wijzigen
  • De joysticks van een controller wijzigen
  • De E- en F-knoppen van een controller wijzigen
  • De richting van de knoppen van een controller wijzigen
  • Een controller verwijderen

Een controller toevoegen

Als u een controller wilt configureren, selecteert u de knop Apparaten om het venster Apparaten te openen.

Selecteer de generatie waarmee u werkt.

Selecteer 'Een apparaat toevoegen'.

Selecteer "Controller".

Als u de controller wilt programmeren met VEXcode IQ, selecteert u "Gereed" om de configuratie te voltooien of "Annuleren" om terug te keren naar het menu Apparaten.

Opmerking: Als u de controller wilt configureren voor gebruik zonder te programmeren, zie dan de aanvullende opties hieronder.

De linker- en rechterknoppen van een controller wijzigen

U kunt wijzigen welke motoren de linker- en rechterknoppen bedienen door de knoppen te selecteren om door de motoren te bladeren totdat de gewenste motor wordt weergegeven.

Opmerking: De motoren moeten worden geconfigureerd voordat acties aan knoppen worden toegewezen.

De joysticks van een controller wijzigen

U kunt de rijmodus van de robot wijzigen door de joysticks te selecteren om door de modi te bladeren totdat de gewenste modus wordt weergegeven. De vier modi zijn: Linker Arcade, Rechter Arcade, Split Arcade, Tank.

Opmerking: De aandrijflijn moet worden geconfigureerd voordat een rijmodus wordt toegewezen.

De E- en F-knoppen van een controller wijzigen

U kunt wijzigen welke motoren de E- en F-knoppen bedienen door de knoppen te selecteren om door de motoren te bladeren totdat de gewenste motor wordt weergegeven.

Opmerking: De motoren moeten worden geconfigureerd voordat acties aan knoppen worden toegewezen.

De richting van de knoppen van een controller wijzigen

In het scherm Opties kan de wisselpijl ook schakelen tussen welke knoppen elke richting van de motor regelen.

Een controller verwijderen

Een Controller kan ook worden verwijderd door de optie "Verwijderen" onderaan het scherm te selecteren.