Foutmeldingen op de VEX IQ (1e generatie) hersenen begrijpen en oplossen

Als er foutmeldingen verschijnen op de Brain, geeft de volgende lijst definities voor de foutmeldingen en mogelijke oplossingen:

• "Onbekende ID"
    • Mogelijke oplossing: neem contact op met VEX-ondersteuning via support@vex.com.
    • "Update vereist" of "Update nodig"

• De firmware op de Brain en/of Sensors moet worden bijgewerkt.
    • Mogelijke oplossing: update de firmware.
    • Klik hier om het artikel "Hoe de VEX IQ-firmware bij te werken" te bekijken.
  • "Controller-link verloren"
    • De VEX IQ-controller en Brain zijn buiten bereik.
    • Mogelijke oplossing: breng ze dichter bij elkaar.
    • Voor meer informatie over het koppelen van de controller, klik hier om het artikel "Indicatielampjes lezen bij draadloos verbinden" te bekijken ”.
    • “Gestopt”

• Het Driver Control Program is of was actief en gestopt.
    • Mogelijke oplossing: klik op het vinkje om het programma uit te voeren.
    • Klik hier om het artikel "Gebruikersprogramma's op de VEX IQ Robot Brain" te bekijken.
    • “I2C-fout gedetecteerd”

• Een Smart Motor of Sensor werd losgekoppeld van de Brain terwijl een programma liep. Mogelijk heeft een Smart Cable te veel spanning gestaan of is deze niet volledig ingestoken.
    • Mogelijke oplossing: Controleer of de Smart Cable(s) volledig zijn ingestoken en schakel de Brain uit en vervolgens weer in.
    • Klik hier om het artikel "Hoe VEX IQ-apparaten op slimme poorten aan te sluiten" te bekijken.
    • Klik hier om het artikel "Hoe een VEX IQ-robotbrein in-/uitschakelen" te bekijken.