Een VEX IQ (1e generatie) Brain Radio installeren en verwijderen

Stap 1: Verzamel de benodigde componenten.

Verzamel de volgende items:

• VEX IQ Robot Brain aangesloten op een opgeladen VEX IQ Robot Battery
  • 1 VEX IQ-radio

OPMERKING: De Brain-firmware moet worden bijgewerkt naar de meest recente versie om de radio's correct te laten werken. Klik hier voor een procedure om de IQ-firmware bij te werken.

OPMERKING: Het maakt niet uit welk type radio wordt gebruikt, zolang de Radio in the Brain maar van hetzelfde is typ als de radio in de VEX IQ-controller. Voor een goede draadloze verbinding zijn bijpassende radio's nodig. Klik hier voor meer informatie over VEX IQ Radio's.

Stap 2: Verwijder de robotbatterij.

Druk op de vergrendeling op de robotaccu en schuif vervolgens de robotaccu naar buiten.

OPMERKING: Als u vanaf de andere kant op de robotbatterij drukt, is deze ook gemakkelijker te verwijderen. Het is een goede gewoonte om de batterij van de robot te verwijderen voordat u de radio in de hersenen plaatst.

Stap 3: Plaats de radio in de hersenen.

Schuif de radio in de radio-aansluiting.

Richt de radio zodat het VEX-logo weg is van het LCD-scherm. Druk stevig aan totdat deze volledig op zijn plaats klikt.

OPMERKING: Zorg ervoor dat er geen robotbatterij is aangesloten op de hersenen.

Stap 4: Verwijder de radio uit de hersenen.

Druk op de rode knop aan de onderkant van de Brain en trek tegelijkertijd stevig aan de bovenkant van de radio.

OPMERKING: Om de radio uit de hersenen te verwijderen, moet eerst de robotbatterij worden verwijderd. Dit zorgt voor toegang tot de rode knop aan de onderkant van de Brain.