Projekt mentése a VEXcode Pro V5-ben

Amikor VEXcode Pro V5-ben dolgozik, a felhasználónak bevált gyakorlat, hogy rendszeresen mentse a módosítandó fájlokat. A VEXcode Pro V5-ben végzett munka több fájlt tartalmaz több almappából származó lapként. A változtatások szisztematikus mentése a legjobb módja annak, hogy ne vesszen el munka.

 

Ez a cikk a következőket magyarázza el:

  • Ahol a projektek mentésre kerülnek a számítógépen
  • Mentési lehetőségek a VEXcode Pro V5-ben
  • Hogyan lehet megtudni, hogy egy fájl el lett-e mentve
  • Ha és amikor a VEXcode Pro V5 automatikusan elmenti a projektet
  • Amikor a felhasználó felkéri a projekt mentésére

 


Ahol a projektek mentésre kerülnek a számítógépen

Új projekt indításakor vagy egy példaprojekt megnyitásakor a felhasználó felkéri a projekt nevét. Ezzel a névvel az új projektmappát a rendszer a vexcode-projects mappába menti a felhasználó Dokumentumok mappájában.

ablakok

DocumentsWindow_Boxed.png

Mac

MacDirectory.png

 

A felhasználó megváltoztathatja a címtár helyét is.

Preferences.png

Válassza a Beállítások lehetőséget a Fájl menüből.

PrefDirectory_boxed.png

Kattintson a könyvtár helyére a Program mappa mellett, és válassza ki azt a helyet, ahová a projektmappákat menteni szeretné.

ablakok

ChangeDirectory.png

Mac

Screen_Shot_2019-12-12_at_4.47.54_PM.png


Mentési lehetőségek a VEXcode Pro V5-ben

 

ablakok

FileMenuW.png

Mac

FileMenuM.png

A Fájl menü három mentési lehetőséget tartalmaz.

  • Mentés – Elmenti a szerkesztőben jelenleg használt aktív fájlt megjelenik a nyitott projekt mappájában.
  • Összes mentése – A fájlfában lévő összes fájlt elmenti ide: a nyitott projekt mappája.
  • Mentés másként – Menti az összes fájl másolatát a Fájlfában jelenlegi állapotukban, beleértve a fájlok nem mentett módosításait is, egy új projektmappába, amelyet a felhasználónak el kell neveznie.

Jegyzet:

  • Mentés másként nem mentse a nyitott projektet.
  • A felhasználó ezután folytathatja a munkát a nyitott projekten, és mentheti, ha szükséges a nyitott projekt frissítéséhez.
  • Mentés másként nem frissíti a korábban elmentett as” projektet a nyitott projekt jelenlegi állapotára.
    • Ha a felhasználó le akarja cserélni az elmentett projektet az aktuális verzióra, újra kell mennie másként, ugyanazt a projektnevet kell használnia, és le kell cserélnie.

Hogyan lehet megtudni, hogy egy fájl el lett-e mentve

változtatások elmentve

Saved.png

A változtatások nem mentve

Nem mentve.png

Ha egy fájl nem mentett módosításokat tartalmaz, a fájl neve után egy pontjelző található a fülön.

A felhasználó válthat a nem mentett módosításokat tartalmazó fájlok között egy projekten belül, és nem kéri őket a mentésre. A felhasználónak nyomon kell követnie a mutatókat.


Ha és amikor a VEXcode Pro V5 automatikusan elmenti a projektet

Törölje az AutoSave.png elemet

A VEXcode Pro V5 automatikusan elmenti a projektet, valahányszor a felhasználó rákattint az elkészítésére.

Ez a VEXcode Pro V5 alapértelmezett beállítása. Ha le szeretné tiltani az automatikus mentési funkciót egy összeállítás után, nyissa meg a Fájl menü Beállítások elemét, és törölje a bejelölést.

Megjegyzés: A build előtt az egyetlen alkalom, amikor a VEXcode Pro V5 automatikusan elment egy projektet.


Amikor a felhasználó felkéri a projekt mentésére

SavingPrompt.png

Ha vannak nem mentett módosítások, a VEXcode Pro V5 felkéri a felhasználókat, hogy mentsék el munkájukat, ha a felhasználó megpróbálja:

  • Zárja be a fájl lapot
  • Zárja be a VEXcode Pro V5-öt
  • Hozzon létre egy új projektet
  • Nyisson meg egy meglévő projektet vagy példaprojektet
  • Projekt importálása vagy exportálása
  • Projekt összeállítása (ha az alapértelmezett „Mentés összeállítás előtt” funkció le van tiltva)

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: