Blokk törlése a VEXcode V5-ben

A VEXcode V5 blokkjai számos módon törölhetők.


Húzással törölhető

VEXcode V5 munkaterület, ahol egy blokkot visszahúznak az Eszköztárba a törléshez.

Jelöljön ki egy blokkot vagy blokkok kötegét a munkaterületen, és húzza balra az Eszköztárba, hogy törölje őket a projektből.


Egyetlen blokk törlése a halomból

VEXcode V5 munkaterület, amelyen egy blokk helyi menüje meg van nyitva, és a Blokk törlése opció kiemelve.

Ha egyetlen blokkot szeretne eltávolítani a veremből, válassza ki a környezetből (jobb kattintással vagy hosszan lenyomva) egy blokkot a veremben, majd válassza a „Blokk törlése” lehetőséget a helyi menüből. Ezzel az összes beágyazott blokkot is törli, ha a paraméterekkel rendelkező blokk törlésre kerül.


Összes blokk törlése

VEXcode V5 munkaterület, a háttér helyi menüjének megnyitásával és az X blokkok törlése opció kiemelésével. Ez a beállítás törli a munkaterület összes blokkját.

A munkaterület összes blokkjának eltávolításához válassza ki a környezetet (jobb kattintással vagy hosszan lenyomva) a munkaterület hátterét, és válassza az „X blokk törlése” lehetőséget.

VEXcode V5 figyelmeztető üzenet az X blokkok törlése opció kiválasztása után. A kérdés a következőképpen hangzik: Törli mind a 4 blokkot? Alatta két gomb található, a Mégsem és az OK felirattal.

Ha a munkaterület összes blokkjának törlését választja, a véletlen törlés elkerülése érdekében meg kell erősítenie az összes blokk törlését. A NOT üzenet jelenik meg, amikor a beágyazott blokkokat törölni kívánja.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: