VEXcode V5 Blocks Project mentése Chromebookon

Amikor a VEXcode V5-ben dolgozik, fontos megértenie, hogyan lehet projektet menteni Chromebookon.


A „Mentés” funkció használata

A projektet a VEXcode V5-ben többféleképpen mentheti el:

VEXcode V5 eszköztár, megnyitva a Fájl menüt és kiemelve a Mentés opciót. A Mentés a menü hatodik lehetősége, az Új blokkprojekt, Új szövegprojekt, Megnyitás, Legutóbbi megnyitása és Példák megnyitása alatt.

A Fájl menüben válassza a „Mentés” lehetőséget.

VEXcode V5 eszköztár, amelyen a Letöltés ikon kiemelve látható az Agy és a Futtatás ikonok között.

Új projekt letöltése.

VEXcode V5 eszköztár, amelyen a projekt neve mező kiemelve látható. A Projekt nevétől jobbra egy „Nincs mentve” feliratú felirat található.

Új projekt elnevezése a projektnév ablak kiválasztásával.

A készülék Mentés másként menüje meg van nyitva, és a mentés a Letöltések mappába van beállítva.

A projekt mentése után megnyílik a „Mentés másként” párbeszédablak.

A készülék Mentés másként menüje meg van nyitva, és a mentés a Letöltések mappába van beállítva. A projekt neve a menüben kiemelve van, jelezve, hogy módosítható, és ebben a példában Új projektnévre változott.

Nevezze el projektjét úgy, hogy beírja az eszköz mentési párbeszédablakába.

Megnyílt az eszköz Mentés másként menüje, a Letöltések mappa pedig kiemelten és célhelyként van beállítva.

Válassza ki a célhelyet, például a Letöltések mappát.

Megnyílt az eszköz Mentés másként menüje, és a Mentés gomb ki van jelölve.

Ezután válassza a "Mentés" lehetőséget.

A korábban mentett VEXcode V5 Blocks projekt látható az eszköz fájljai között.

A fájl a kiválasztott célhelyre kerül mentésre az eszközön.

A VEXcode V5 eszköztár, amelyen a projektnév mező kiemelve és Új projektnévre változott.

A frissített projektnév látható lesz a projektnév ablakban.

A VEXcode V5 eszköztár projektnév mezője Drive Projectre változott. A jobb oldali címke kiemelve jelenik meg, és a Mentett felirat olvasható.

A projekt mentése után a VEXcode V5 automatikusan elmenti a projekt összes módosítását.

A VEXcode V5 nem mentett projektjére vonatkozó prompt a következőképpen olvasható: A projekted soha nem lett mentve. Mentés most? Alatta két gomb található, az egyiken az Elvetés, a másikon a Mentés felirat olvasható.

megjegyzés: Ha van egy nem mentett projekt, a VEXcode V5 felkéri a felhasználókat, hogy mentsék el munkájukat, ha a felhasználó megpróbálja:

  • Zárja be a VEXcode V5-öt
  • Hozzon létre egy új projektet
  • Nyisson meg egy másik projektet

A "Mentés másként" használata

VEXcode V5 eszköztár, megnyitva a Fájl menüt és kiemelve a Mentés másként opciót. A Mentés másként a hetedik lehetőség a menüben, az Új blokkprojekt, Új szövegprojekt, Megnyitás, Legutóbbi megnyitása, Példák megnyitása és Mentés lehetőségek alatt.

A Fájl menü Mentés másként opciójával is készíthet másolatot egy projektről más néven vagy más helyen.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: