Projektin tallentaminen VEXcode Pro V5:ssä

The VEX Visual Studio Code Extension has replaced VEXcode Pro V5, which is now end-of-life.

VEXcode Blocks and VEXcode Text remain actively developed and supported for all VEX platforms.

VEXcode Pro V5:ssä työskennellessä on hyvä käytäntö, että käyttäjä tallentaa muutettavat tiedostot säännöllisesti. Työskentely VEXcode Pro V5:ssä sisältää useita tiedostoja välilehtinä useista alikansioista. Muutosten systemaattinen tallentaminen on paras tapa varmistaa, ettei työtä menetetä. 


Minne projektit tallennetaan tietokoneelle

Kun uusi projekti käynnistetään tai esimerkkiprojekti avataan, käyttäjää kehotetaan nimeämään projekti. Tätä nimeä käyttäen uusi projektikansio tallennetaan sitten käyttäjän Documents-kansion sisällä olevaan vexcode-projektit -kansioon.

Windows

Windowsin tiedostonhallinta, joka näyttää tiedostoissa olevan kansion nimeltä vexcode-projects.

Mac

macOS:n Finder-sovellus, joka näyttää Dokumentit-kansiossa kansion nimeltä vexcode-projects.

 

Käyttäjä voi myös muuttaa hakemiston sijaintia. 

VEXcode Pro V5 -käyttöliittymä, jossa Tiedosto-valikko on auki ja Asetukset-vaihtoehto korostettuna.

Valitse Tiedosto-valikosta Asetukset.

Asetusikkuna, jossa näkyy ohjelman kansion poluksi asetettu Documents/vexcode-projects.

Napsauta hakemiston sijaintia Ohjelma-kansion vieressä ja valitse sijainti, johon projektikansiot tallennetaan.

Windows

Windowsin Selaa kansioita -ikkuna, jossa näkyy projektitiedostojen tallentamiseen valittu Tiedostot-hakemisto.

Mac  

macOS:n Selaa kansioita -ikkuna, jossa näkyy projektitiedostojen tallentamiseen valittu Tiedostot-hakemisto.


Tallennusvaihtoehdot VEXcode Pro V5:ssä

Windows

VEXcode Pro V5 -käyttöliittymä, jossa Tiedosto-valikko on avoinna ja Tallenna-, Tallenna kaikki- ja Tallenna nimellä -vaihtoehdot on korostettu.

Mac

VEXcode Pro V5 -käyttöliittymä macOS:ssä, jossa on avoinna Tiedosto-valikko, jossa näkyvät Tallenna-, Tallenna kaikki- ja Tallenna nimellä -vaihtoehdot.

Tiedosto-valikko sisältää kolme tallennusvaihtoehtoa.

  • Tallenna - Tallentaa aktiivisen tiedoston, jota editori näyttää parhaillaan avoimen projektin kansioon.
  • Tallenna kaikki - Tallentaa kaikki tiedostopuun tiedostot avoimen projektin kansioon. 
  • Tallenna nimellä - Tallentaa kopion kaikista tiedostopuun tiedostoista niiden nykyisessä tilassa, mukaan lukien tiedostojen tallentamattomat muutokset, uuteen projektikansioon, joka käyttäjän on nimettävä. 

Huomautus: 

  • Tallenna nimellä ei tallenna avoin projekti. 
  • Käyttäjä voi sitten jatkaa työskentelyä avoimen projektin parissa ja tallentaa tarvittaessa avoimen projektin päivittämiseksi.
  • Tallenna nimellä ei päivittää aiemmin "tallennettu nimellä" -projektin avoimen projektin nykyiseen tilaan. 
    • Jos käyttäjä haluaa korvata tallennetun projektin nykyisellä versiolla, hänen on valittava uudelleen Tallenna nimellä, käytettävä samaa projektinimeä ja korvattava se.

Mistä tietää, onko tiedosto tallennettu

muutokset tallennettu

main.cpp-välilehti näkyy ilman pisteindikaattoria, mikä osoittaa, että tiedosto on tallennettu.

Muutoksia ei tallennettu

main.cpp-välilehti näkyy pisteellä merkittynä, mikä osoittaa, että tiedostoa ei ole tallennettu.

Kun tiedostoon on tallentamattomia muutoksia, välilehdellä on pisteilmaisin tiedoston nimen jälkeen.

Käyttäjä voi vaihtaa projektin sisällä tallentamattomia muutoksia sisältävien tiedostojen välillä, eikä heitä kehoteta tallentamaan. Käyttäjän tulee seurata indikaattoreita. 


Jos ja milloin VEXcode Pro V5 tallentaa projektin automaattisesti

Asetusikkuna, jossa näkyy Tallenna ennen koontia -vaihtoehto käytössä.

VEXcode Pro V5 tallentaa projektin automaattisesti aina, kun käyttäjä napsauttaa rakentaakseen sen.

Tämä on oletusasetus VEXcode Pro V5:lle. Jos haluat poistaa automaattisen tallennusominaisuuden käytöstä koonnon jälkeen, avaa Tiedosto-valikon Asetukset ja poista valinta.

Huomautus: Ennen koontiversiota on ainoa kerta, kun VEXcode Pro V5 tallentaa projektin automaattisesti.


Milloin käyttäjää pyydetään tallentamaan projekti

Varoitusikkuna, jossa kysytään "Haluatko tallentaa muutokset?". Sen alla ovat Tallenna-, Peruuta- ja Älä tallenna -painikkeet.

Aina kun tallentamattomia muutoksia on, VEXcode Pro V5 kehottaa käyttäjiä tallentamaan työnsä, jos käyttäjä yrittää: 

  • Sulje tiedosto-välilehti
  • Sulje VEXcode Pro V5
  • Luo uusi projekti
  • Avaa olemassa oleva projekti tai esimerkkiprojekti
  • Tuo tai vie projekti
  • Rakenna projekti (kun oletusarvoinen "Tallenna ennen rakentamista" -ominaisuus ei ole käytössä)

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: