Διαγραφή ενός μπλοκ στο VEXcode VR

Τα μπλοκ στο VEXcode VR μπορούν να διαγραφούν με διάφορους τρόπους.


Σύρετε για διαγραφή

Επιλέξτε ένα μπλοκ ή μια στοίβα μπλοκ στον Χώρο εργασίας και σύρετέ τα αριστερά στην Εργαλειοθήκη για να τα διαγράψετε από το έργο σας.

Μενού περιβάλλοντος που εμφανίζει τη Διαγραφή για το επιλεγμένο μπλοκ στον χώρο εργασίας VEXcode VR


Διαγραφή ενός μεμονωμένου μπλοκ από μια στοίβα

Για να αφαιρέσετε ένα μεμονωμένο μπλοκ από μια στοίβα, επιλέξτε με βάση τα συμφραζόμενα (δεξί κλικ ή παρατεταμένο πάτημα) ένα μπλοκ σε μια στοίβα και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Διαγραφή μπλοκ» από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα διαγράψει επίσης τυχόν ένθετα μπλοκ εάν επιλεγεί να διαγραφεί ένα μπλοκ με παραμέτρους.

Επιλογή Διαγραφής Μπλοκ στο μενού περιβάλλοντος μπλοκ


Διαγραφή όλων των μπλοκ

Για να καταργήσετε όλα τα μπλοκ στον Χώρο Εργασίας, επιλέξτε με βάση τα συμφραζόμενα (δεξί κλικ ή παρατεταμένο πάτημα) το φόντο του Χώρου Εργασίας και επιλέξτε «Διαγραφή X Μπλοκ». 

Επιλέχθηκε μπλοκ στον χώρο εργασίας VEXcode VR για διαγραφή

Όταν επιλέγετε να διαγράψετε περισσότερα από ένα μπλοκ, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή όλων των μπλοκ για να αποτρέψετε τυχαία διαγραφή. Θα εμφανιστεί μια προτροπή NOT όταν επιλεγούν ένθετα μπλοκ για διαγραφή.

Επιλέχθηκε μπλοκ στον χώρο εργασίας VEXcode VR για διαγραφή

Όταν επιλέγετε να διαγράψετε όλα τα μπλοκ στον Χώρο Εργασίας, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή όλων των μπλοκ για να αποτρέψετε τυχαία διαγραφή. Θα εμφανιστεί μια προτροπή NOT όταν επιλεγούν ένθετα μπλοκ για διαγραφή.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: