Αποθήκευση έργου στο VEXcode Pro V5

The VEX Visual Studio Code Extension has replaced VEXcode Pro V5, which is now end-of-life.

VEXcode Blocks and VEXcode Text remain actively developed and supported for all VEX platforms.

Όταν εργάζεστε στο VEXcode Pro V5, είναι καλή πρακτική για τον χρήστη να αποθηκεύει τακτικά τα αρχεία που τροποποιούνται. Η εργασία στο VEXcode Pro V5 περιλαμβάνει πολλά αρχεία ως καρτέλες από πολλαπλούς υποφακέλους. Η συστηματική αποθήκευση αλλαγών είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χαθεί καμία εργασία. 


Πού αποθηκεύονται τα έργα στον υπολογιστή

Όταν ξεκινά ένα νέο έργο ή ανοίγει ένα παράδειγμα έργου, ο χρήστης καλείται να ονομάσει το έργο. Χρησιμοποιώντας αυτό το όνομα, ο νέος φάκελος έργου αποθηκεύεται στον φάκελο vexcode-projects μέσα στον φάκελο Έγγραφα του χρήστη.

Παράθυρα

Η εξερεύνηση αρχείων των Windows εμφανίζει έναν φάκελο στα Έγγραφα που ονομάζεται vexcode-projects.

Μακ

Η εφαρμογή εύρεσης macOS εμφανίζει έναν φάκελο στα Έγγραφα που ονομάζεται vexcode-projects.

 

Ο χρήστης μπορεί επίσης να αλλάξει την τοποθεσία του καταλόγου. 

Διεπαφή VEXcode Pro V5 με ανοιχτό το μενού Αρχείο και επισημασμένη την επιλογή Προτιμήσεις.

Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Αρχείο.

Παράθυρο ρυθμίσεων που εμφανίζει τη διαδρομή φακέλου προγράμματος που έχει οριστεί σε Έγγραφα/vexcode-projects.

Κάντε κλικ στην τοποθεσία του καταλόγου δίπλα στον φάκελο Πρόγραμμα και επιλέξτε την τοποθεσία όπου θα πρέπει να αποθηκευτούν οι φάκελοι του έργου.

Παράθυρα

Το παράθυρο Αναζήτηση για Φάκελο των Windows εμφανίζει τον επιλεγμένο κατάλογο Εγγράφων για την αποθήκευση αρχείων έργου.

Μακ  

macOS Αναζήτηση για παράθυρο Φακέλων που εμφανίζει τον επιλεγμένο κατάλογο Εγγράφων για την αποθήκευση αρχείων έργου.


Επιλογές για αποθήκευση στο VEXcode Pro V5

Παράθυρα

Διεπαφή VEXcode Pro V5 με ανοιχτό το μενού Αρχείο που εμφανίζει τις επιλογές Αποθήκευση, Αποθήκευση όλων και Αποθήκευση ως επισημασμένες.

Μακ

Διεπαφή VEXcode Pro V5 σε macOS με ανοιχτό το μενού Αρχείο που εμφανίζει τις επιλογές Αποθήκευση, Αποθήκευση όλων και Αποθήκευση ως.

Το μενού Αρχείο περιλαμβάνει τρεις επιλογές αποθήκευσης.

  • Αποθήκευση - Αποθηκεύει το ενεργό αρχείο που εμφανίζει ο επεξεργαστής αυτήν τη στιγμή στον φάκελο για το ανοιχτό έργο.
  • Αποθήκευση όλων - Αποθηκεύει όλα τα αρχεία στη Δέντρο αρχείων στον φάκελο για το ανοιχτό έργο. 
  • Αποθήκευση ως - Αποθηκεύει ένα αντίγραφο όλων των αρχείων στη Δέντρο Αρχείων στην τρέχουσα κατάστασή τους, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μη αποθηκευμένων αλλαγών μέσα σε αρχεία, σε έναν νέο φάκελο έργου που θα πρέπει να ονομάσει ο χρήστης. 

Σημείωμα: 

  • Αποθήκευση Όπως κάνει όχι αποθήκευση του ανοιχτού έργου. 
  • Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να συνεχίσει να εργάζεται στο ανοιχτό έργο και να αποθηκεύει όταν χρειάζεται για να ενημερώσει το ανοιχτό έργο.
  • ως ενημερώσειέργοαποθηκευτεί προηγουμένως«αποθηκευμένο ως» στην τρέχουσα κατάσταση του ανοιχτού έργου. 
    • Εάν ο χρήστης θέλει να αντικαταστήσει αυτό το αποθηκευμένο έργο με την τρέχουσα έκδοση, πρέπει να κάνει ξανά Αποθήκευση ως, να χρησιμοποιήσει το ίδιο όνομα έργου και να το αντικαταστήσει.

Πώς να μάθετε εάν ένα αρχείο έχει αποθηκευτεί

Οι αλλαγές αποθηκεύτηκαν

Η καρτέλα main.cpp εμφανίζεται χωρίς ένδειξη κουκκίδας, υποδεικνύοντας ότι αυτό το αρχείο έχει αποθηκευτεί.

Οι αλλαγές δεν αποθηκεύτηκαν

Η καρτέλα main.cpp εμφανίζεται με μια ένδειξη κουκκίδας, που υποδεικνύει ότι αυτό το αρχείο δεν έχει αποθηκευτεί.

Όταν ένα αρχείο έχει μη αποθηκευμένες αλλαγές, υπάρχει μια ένδειξη κουκκίδας στην καρτέλα μετά το όνομα του αρχείου.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει εναλλαγή μεταξύ αρχείων με μη αποθηκευμένες αλλαγές μέσα σε ένα έργο και δεν θα του ζητηθεί να το αποθηκεύσει. Ο χρήστης θα πρέπει να παρακολουθεί τους δείκτες. 


Εάν και πότε το VEXcode Pro V5 θα αποθηκεύσει αυτόματα το έργο

Το παράθυρο ρυθμίσεων εμφανίζει την επιλογή Αποθήκευση πριν από την κατασκευή ενεργοποιημένη.

Το VEXcode Pro V5 θα αποθηκεύει αυτόματα το έργο κάθε φορά που ο χρήστης κάνει κλικ για να το κατασκευάσει.

Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση για το VEXcode Pro V5. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης αποθήκευσης μετά από μια δημιουργία, μεταβείτε στις Προτιμήσεις στο μενού Αρχείο και καταργήστε την επιλογή αυτής της επιλογής.

Σημείωση: Πριν από μια κατασκευή είναι η μόνη φορά που το VEXcode Pro V5 θα αποθηκεύσει αυτόματα ένα έργο.


Πότε θα ζητηθεί από τον χρήστη να αποθηκεύσει το έργο

Παράθυρο διαλόγου προειδοποίησης με την ερώτηση "Θέλετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές;" με τα κουμπιά Αποθήκευση, Ακύρωση και Χωρίς αποθήκευση παρακάτω.

Κάθε φορά που υπάρχουν μη αποθηκευμένες αλλαγές, το VEXcode Pro V5 θα ζητά από τους χρήστες να αποθηκεύσουν την εργασία τους εάν ο χρήστης επιχειρήσει να: 

  • Κλείστε την καρτέλα αρχείου
  • Κλείσιμο VEXcode Pro V5
  • Δημιουργήστε ένα νέο έργο
  • Άνοιγμα ενός υπάρχοντος έργου ή ενός παραδείγματος έργου
  • Εισαγωγή ή εξαγωγή έργου
  • Δημιουργία έργου (όταν η προεπιλεγμένη λειτουργία «Αποθήκευση πριν από την κατασκευή» είναι απενεργοποιημένη)

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: