Τα μπλοκ στο VEXcode V5 μπορούν να διαγραφούν με διάφορους τρόπους.


Σύρετε για διαγραφή

Χώρος εργασίας VEXcode V5 με ένα μπλοκ που σύρεται πίσω στην Εργαλειοθήκη για να διαγραφεί.

Επιλέξτε ένα μπλοκ ή μια στοίβα μπλοκ στον Χώρο εργασίας και σύρετέ τα αριστερά στην Εργαλειοθήκη για να τα διαγράψετε από το έργο σας.


Διαγραφή ενός μεμονωμένου μπλοκ από μια στοίβα

Χώρος εργασίας VEXcode V5 με ανοιχτό το μενού περιβάλλοντος ενός μπλοκ και επισημασμένη την επιλογή Διαγραφή μπλοκ.

Για να αφαιρέσετε ένα μεμονωμένο μπλοκ από μια στοίβα, επιλέξτε με βάση τα συμφραζόμενα (δεξί κλικ ή παρατεταμένο πάτημα) ένα μπλοκ σε μια στοίβα και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Διαγραφή μπλοκ» από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα διαγράψει επίσης τυχόν ένθετα μπλοκ εάν επιλεγεί να διαγραφεί ένα μπλοκ με παραμέτρους.


Διαγραφή όλων των μπλοκ

Χώρος εργασίας VEXcode V5 με ανοιχτό το μενού περιβάλλοντος του φόντου και επισημασμένη την επιλογή Διαγραφή μπλοκ X. Αυτή η επιλογή θα διαγράψει όλα τα μπλοκ στον χώρο εργασίας.

Για να καταργήσετε όλα τα μπλοκ στον Χώρο Εργασίας, επιλέξτε με βάση τα συμφραζόμενα (δεξί κλικ ή παρατεταμένο πάτημα) το φόντο του Χώρου Εργασίας και επιλέξτε «Διαγραφή X Μπλοκ».

Προειδοποιητικό μήνυμα VEXcode V5 μετά την επιλογή της επιλογής Διαγραφή μπλοκ X. Η προτροπή αναφέρει "Διαγραφή και των 4 μπλοκ;" Παρακάτω υπάρχουν δύο κουμπιά που γράφουν Άκυρο και OK.

Όταν επιλέγετε να διαγράψετε όλα τα μπλοκ στον Χώρο Εργασίας, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή όλων των μπλοκ για να αποτρέψετε τυχαία διαγραφή. Θα εμφανιστεί μια προτροπή NOT όταν επιλεγούν ένθετα μπλοκ για διαγραφή.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: