Funkce automatického zálohování ve VEXcode VR

Aby byl váš pokrok při práci na projektu zachován, má VEXcode VR funkci automatického zálohování. Tato funkce funguje pro projekty Blocks i Textové projekty.

Pokud jste v učebně, která sdílí zařízení, a nechcete, aby student viděl kód předchozího studenta, začněte před zavřením karty VEXcode VR nový projekt.

Upozorňujeme, že pokud máte otevřeno více karet VEXcode VR, automatické zálohování uloží projekt POUZE na poslední zavřenou kartu. Ostatní projekty nebudou zálohovány.


Automatické zálohování v projektu Blocks

Při práci na projektu ve VEXcode VR může být váš prohlížeč neočekávaně nebo náhodně uzavřen. Chcete-li obnovit svůj projekt, jednoduše znovu otevřete VEXcode VR ve svém prohlížeči.

Poznámka: Toto automatické zálohování bude fungovat pouze v případě, že před a po havárii používáte stejný prohlížeč. Pokud se okno Safari neočekávaně zavře, nemůžete otevřít okno Chrome a zobrazit obnovený projekt.

Jakmile byl projekt obnoven, doporučujeme uložit projekt.

Uložte blok Projekt v nabídce Soubor ve VEXcode VR.

Pokud jste vybrali blok nebo upravili obnovený projekt Blocks a pokusíte se otevřít nový projekt Blocks nebo Text, budete vyzváni k uložení projektu.

Dialogové okno pro uložení aktuálního projektu VEXcode VR jako zálohy nebo zrušení.

Poznámka: Pokud obnovíte projekt a okamžitě se pokusíte otevřít nový blokový nebo textový projekt, nebudete vyzváni k uložení.


Automatické zálohování v textovém projektu

Při práci na projektu ve VEXcode VR může být váš prohlížeč neočekávaně nebo náhodně uzavřen. Chcete-li obnovit svůj projekt, jednoduše znovu otevřete VEXcode VR ve svém prohlížeči.

Poznámka: Toto automatické zálohování bude fungovat pouze v případě, že před a po havárii používáte stejný prohlížeč. Pokud se okno Safari neočekávaně zavře, nemůžete otevřít okno Chrome a zobrazit obnovený projekt.

VEXcode VR se automaticky otevře v režimu textového projektu s obnoveným projektem.

Jakmile byl projekt obnoven, doporučujeme uložit projekt.

Tlačítko pro uložení projektu ve VEXcode VR

Pokud jste projekt ještě neuložili a pokusíte se otevřít nový blokový nebo textový projekt, budete vyzváni k uložení obnoveného projektu.

Dialogové okno pro uložení aktuálního projektu VEXcode VR jako zálohy nebo zrušení.


 

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: